Prošle godine Bingo grupa povećala je prihode za 17 posto, otvorivši 350 novih radnih mjesta

Bingo grupa je uložila preko 850 miliona KM u BiH, što ovu grupaciju čini najvećim domaćim investitorom.

Bingo grupa, najveća domaća poslovna grupacija, objavila je danas rezultate poslovanja za 2022. godinu.

Prihod ove grupacije iznosi 1,7 milijardi KM, što je za 17 posto više nego u 2021. godini, dok je dobit na razini grupe iznosila gotovo 125 milijuna KM, au odnosu na prethodnu godinu predstavlja rast od 25 posto.

Velika ulaganja
”Posebno smo ponosni što najveći dio rasta dobijemo temeljem rezultata proizvodnih kompanija u sastavu Bingo grupe, koje bilježe fantastičan rast prihoda od više od 80 posto. Tako je tvrtka Dita u 2022. godini udvostručila proizvodnju i ostvarila izvoz od preko pet milijuna KM robe na inozemna tržišta, što je povećanje od 70 posto u odnosu na 2021. godinu”, rekla je Ljiljana Kunosić, direktorica Bingo grupe, na konferenciji za novinare. održanoj u Sarajevu, prenose Nezavisne novine.

Bingo grupa je prošle godine uložila 132 milijuna KM, što znači da je više od ukupno dobivenih u prethodnoj godini uloženo u dalji razvoj poslovanja, čime je potvrđena opredijeljenost grupacije za razvoj domaćeg gospodarstva i domaćih kompanija. Tijekom 30 godina poslovanja Bingo grupa je u Bosnu i Hercegovinu uložila preko 850 milijuna KM, što ovu grupaciju čini najvećim domaćim investitorom.

”Osim ulaganja u tehnologiju i opremu proizvodnih tvrtki, te obnovu prodajnih prostora, ulagali smo u poboljšanje uvjeta rada naših zaposlenika koji su okosnica Bingo Grupe. Ukupna izdvajanja za zaposlene rasla su za 21 posto na razini grupacije, a na ime neizravnih poreza i doprinosa uplatili smo preko 50 milijuna KM”, kazao je Kunosić.

Statistika je pokazatelj da sve više kupaca odabire Bingo kao svoje mjesto za kupnju te da prepoznaju napore uložene u poboljšanje kupovnog iskustva koje pruža najbolju vrijednost za novac.

“Bingo trgovina je prošle godine poslovala uspješno, s rastom prihoda od 16 posto, odnosno sa 1.350 na 1.550 milijuna KM. Ostvareno je pet milijuna kupovina više u odnosu na prethodnu godinu, otvoreno je pet novih objekata, a značajna sredstva uložena su u renoviranje postojećih“, rekao je Edin Ibrahimović, direktor Bingo poslovnih operacija.

U svibnju 2023. godine u Bingo trgovinama počinje primjena nove sistematizacije koja podrazumijeva novo povećanje plaća zaposlenika u prosjeku za 15 posto.

Ozbiljno zapošljavanje
„Naše opredjeljenje je kontinuirani rad na poboljšanju uvjeta rada naših zaposlenika, a ovo povećanje plaća od 15 posto nastavak je tih aktivnosti. Tako smo tijekom 2020. godine, u vrlo izazovnom vremenu pandemije, trajno povećali plaće naših zaposlenika za 20 posto, a regresi i jednokratne novčane pomoći isplaćeni su iu 2021. iu 2022. godini“, istaknuo je Ibrahimović. . O uvjetima rada iz perspektive najvećeg bosanskohercegovačkog poslodavca govorila je Andrijana Bukvarević, direktorica ljudskih resursa.

„U proteklih godinu dana kroz ulaganja u rast i razvoj otvoren je

Više o temiIzvor:Poslovni.hr