VIDEO Plenković u Petrčanima se obrušio na oporbu: 'Nisu pridonijeli ništa…plačljivi su'

KOMENTIRAO IZBORNE JEDINICE

Foto: 24sata/facebook

Opora traži svoj politički prostor. Njima je najvažnije da me sada pitate, a nama je važno da zakon bude donesen na vrijeme i da vratimo povjerenje građana, rekao je Plenković o izbornim jedinicama.

Premijer Andrej Plenković u Petrčanima je na svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom Dana Zadarske županije, a nakon sjednice komentirao je novi ustroj izbornih jedinica, ali i neradnu nedjelju.

POGLEDAJTE VIDEO

Premijer Andrej Plenković u Petrčanima je na svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom Dana Zadarske županije, a nakon sjednice komentirao je novi ustroj izbornih jedinica, ali i neradnu nedjelju.

– Situacija je jednostavna. Ustavni sud je rekao da se glasovi trebaju koliko-toliko uskladiti po izbornim jedinicama – rekao je Plenković

– Opora traži svoj politički prostor. Njima je najvažnije da vi to mene sad pitate, a nama je bitno da se zakon donese u roku i da obnovimo povjerenje građana – kaže. Poručio je da se oporava rješavanju bitnih pitanja, poput cijene plina, rasta cijena i ekonomske krize, uopće nije pridonijela.

– Oporba koja nije niti jednoj od tih tema pridonijela, opora, a pogotovo SDP, rekli su da će biti 400.000 nezaspolenih u vrijeme covid krize – rekao je.

– Izbori su za godinu i dva, tri mjeseca, što se sikiraju – zaključio je tu priču Plenković.

Komentirao je i uhićenja vezana uz sortirnicu.

– Da je ovaj iz Međimurja kojim slučajem bio član HDZ-a, ne bi bilo portala i naslovnica koji bi vrištali da je taj tip član HDZ-a. Ali, gospoda iz oporbe su to elegantno prešutjeli – rekao je.

– Kako se približavaju izbori, takav vid medijsko-internetskog aktivizma sve više raste – dodao je premijer.

– Nemojte konfabulirati HDZ i vladu – poručio je Plenković.

– Ova plačljiva oporba, kad sam ih zvao nakon izbora 2020. godine u Vladu, svakog od njih da se konzultiramo. Odbili su, neće oni razgovarati s premijerom. Treba govoriti istinu – rekao je.

Plenkovića su novinari upitali i oko najjeftinijih ponuda koje je tvrtka Cuspis Vinka Kojundžića dala na javni natječaj za stranicu preko koje će se moći prijavljivati ​​korupcija.

– To morate pitati Malenicu, to njegovo ministarstvo radi. Ja pojma nemam tko se javio na natječaj – kazao je.

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr