Američki izviđački dronovi snimili nove NLO-e, objavljene su dvije snimke

Sean Kirkpatrick, direktor Pentagonovog odjela za rješavanje anomalija u svim domenama, tj. njihov “NLO car”, odgovarao je jučer na pitanje članova Odbora za oružane snage američkog Senata. Izvijestio ih je da je trenutno prijavljeno čak 650 potencijalnih slučajeva neidentificiranih letećih objekata budući da su pojednostavljene procedure za takve prijave i skinuta stigma.

650 zabilježenih slučajeva

Lani je bilo 250 takvih prijava, početkom ove godine 350, a sada ih je, vidimo, daleko više. Od svih slučajeva, Kirkpatrick kaže da je oko polovice, za koje se smatra da su potencijalno zanimljive anomalije, prioritet. Za svaku od ovako opisanih letjelica njihove službe sada moraju provjeriti koliko podataka doista imaju, a zatim pokušati razjasniti o čemu se radi.

Lijevo: američki dron, desno: zabilježena anomalija
Lijevo: američki dron, desno: zabilježena anomalija

Kako bi jasno pokazao u kakvim je slučajevima riječ, Senatu je pokazao dvije snimke, napravljene uz pomoć kamere na američkim dronovima MQ-9 Reaper. Jedna od njih u međuvremenu je razjašnjena – nešto što je na infracrvenoj kameri izgledalo kao nepoznata letjelica s toplinskim tragom zapravo je bio samo vrtlog zraka koji je ostao iza putničkog zrakoplova, a koji se pojavio između dva američka drona u izviđačkoj misiji. No isprva je na videu izgledalo kao prava leteća anomalija.

Leteća kugla u Iraku

Druga snimka daleko je zanimljivija i još uvijek je nerazjašnjena. Također je nastao zahvaljujući izviđačkoj misiji drona MQ-9 Reaper iznad Iraka. Ovdje je dron snimao jedno naselje, kada je ispod njega velikom brzinom proletjela nepoznata srebrna kugla.

Kugla nepoznatog porijekla u donjem desnom uglu
Kugla nepoznatog porijekla u donjem desnom uglu

Kamera drona “uhvatila” je ovu letjelicu u nekoliko kadrova, pa možemo vidjeti da se kreće bez očigledne vožnje, ne ostavljajući nikakav trag za sobom. Kirkpatrick je objasnio da se na temelju te snimke, nastale 2022. godine, ne može saznati o čemu se zapravo radi. Kaže da snimanje više sličnih događaja može dovesti do otkrivanja određenih obrazaca u tim pojavama, a njihova analiza može otkriti više detalja.

Ponovio je i kako Pentagon nema nikakvih dokaza da je ijedna od zabilježenih pojava izvanzemaljskog porijekla. Upitan oko zemaljskog porijekla ovih neobičnih letjelica, izjavio je kako postoje oznake da su rijetke od njih, one sa zabilježenim određenim tehnološkim otiskom, proizvodi nekih stranih zemalja. Ne, za to će trebati dobiti i neovisnu potvrdu “jer ono što opažamo ne nosi na sebi rusku ili kinesku zastavu”, kazao je.

Više o temiIzvor:Bug.hr