Elon Musk će tužiti Microsoft?

Sukob između Twittera i Microsofta se nastavlja. Elon Musk je napisao komentar na Twitteru optuživši Microsoft za neovlašteno korištenje podataka na njegovoj društvenoj mreži. Reagirao je vijest da je Microsoft uklonio Twitter sa svoje korporativne platforme za oglašavanje. Microsoft je prethodno u obavijesti naveo da od 25. travnja više neće podržavati Twitter na svojoj platformi za oglašavanje.

U to znači da kupci oglasa neće moći u praksi pristupiti svojim Twitter računima putem Microsoftovog alata za upravljanje društvenim mrežama. ‘Drugi društveni kanali poput Facebooka, Instagrama i Linkedina i dalje će biti dostupni’, rekli su iz Microsofta.

Twitter gubi novac zbog Muskovih sukoba s tehnološkim divovima

U zasebnoj tvitu, u raspravi o podacima na društvenim mrežama, Elon Musk se još jednom osvrnuo na navedeni problem. Komentirao je da je otvorena ideja kako ga se riješiti. “Ali kopiranje Twitterove baze podataka, njezina demonetizacija (uklanjanje oglasa) i prodaja naših podataka drugima nije pobjedničko rješenje”, dodao je.

Otvoren sam za ideje, ali otimanje baze podataka Twittera, njezina demonetizacija (uklanjanje oglasa) i zatim prodaja naših podataka drugima nije pobjedničko rješenje

— Elon Musk (@elonmusk) 19. travnja 2023

Ovaj sukob između Microsofta i Twittera traje još od veljače kada je Twitter je počeo poslovnim subjektima naplaćivati ​​​​podatke koje prikuplja od stotina milijuna korisnika, po početnoj cijeni od 100 dolara mjesečno. Platforma omogućuje kupcima oglasa da pomoću API-ja upravljaju i prate svaki aspekt svog sudjelovanja na društvenoj mreži. Microsoftu naplata baš nije najbolje sjela. Naravno da tvrtka može platiti traženu cifru, no čini se da je uklanjanje Twittera s oglašivačkih platformi, kao odgovor na Muskov potez, stvar principa.

Microsoft nije jedini tehnološki div s kojim je Musk zategnuo odnose. Prošle godine tvrtka Apple zaustavila je većinu svojih oglasa na Twitteru i prijetila uklanjanjem Twittera iz svoje trgovačke aplikacije. Musk je priznao da je Twitter doživio veliki pad prihoda, no smatra da bi mogao postati profitabilan u drugom tromjesečju 2023. godine. Dodao je i da bi bio spreman prodati tvrtku ako bi se pojavila prava osoba.

Više o temiIzvor:Bug.hr