Izlazi novo izdanje zagrebačkog turističkog vodiča “Zagreb Street art & Graffiti guide 2023/24”

Izlazi novo izdanje zagrebačkog turističkog vodiča “Zagreb Street art & Graffiti guide 2023/24”

Izlazi novo izdanje zagrebačkog turističkog vodiča “Zagreb Street art & Graffiti guide 2023/24”

Nakon što je 2021. godine predstavljeno prvo izdanje Zagreb Street art & Graffiti guide koji je na jednom mjestu okupio tadašnje recentne radove na zagrebačkim ulicama, vrijeme je za novo izdanje. Vodič je namijenjen svima koji vole uličnu urbanu umjetnost i istraživanje skrivenih dijelova grada, inače poznatih tek manjem broju ‘street artista’. Svrha vodiča je dvojaka. Prvo je dokumentiranje ovog oblika umjetnosti jer većina radova u idućem izdanju više neće postojati. Druga je smjernica za sve vas koji želite UŽIVO vidjeti oslikane zidove grada koji posjećujete ili u kojem živite.

zagreb-street-art-vodič2

“Zagreb Street art & Graffiti vodič 2023/24”

Novo izdanje zagrebačkog turističkog vodiča“Zagreb Street art & Graffiti guide 2023/24” bit će predstavljeno ove subote uKnjižnici Marina Držića u Ulici grada Vukovara 222.Riječ je o drugom izdanju vodiča koji se pojavljuje dvije godine nakon izlaska prvog broja. Na povećanom broju stranica predstavljaju se radovi pedesetak domaćih i stranih umjetnika koji svojim radovima uljepšavaju Zagreb.

Ulična umjetnost,grafitiiliUlična umjetnostkako danas nazivamo ovaj najbrže rastući smjer u povijesti umjetnosti ima svoju vjernu bazu ljubitelja i pratitelja scene. Kao ravnopravna ostalim vidovima umjetnosti, ulična umjetnost već je uvrštena u turističku ponudu pojedinih gradova u Hrvatskoj, a ovo izdanje samo je mali dio sveukupne ponude grada.

Dokument vremena

“Zagreb Street art & Graffiti guide 2023/24” nije tek smjerokaz turističkog istraživanja gradskih ulica. Ovaj vodič je dokument jednog vremena, prikaz umjetnosti koji se pojavljuje i nestaje i predstavlja izravnu vezu prema umjetnicima predstavljenim u vodiču, a zasigurno će pronaći svoj put prema zaljubljenicima uUlična umjetnost.

zagreb-street-art-vodič3

Prije službenog predstavljanja vodiča, urednik “Zagreb Street art & Graffiti vodiča 2023/24”, ujedno i turistički vodič –Krešimir Golubić, Leon GSKosobno će voditi turističku šetnju gradom.

Turistička šetnja gradompočinje u 16:00 sati na Trgu bana Josipa Jelačića 11 (ispred Turističkog informativnog centra na uglu Trga i Jurišićeve) i traje do 17:30 nakon čega je planiran polazak prema Knjižnici Marina Držića u Ulici grada Vukovara 222 gdje će se u 18:00 sati. sati predstaviti novo izdanje naše turističke publikacije i otvoriti prateću izložbu “Zagreb Street Art”. Izložbu će otvoriti književnik i prevoditeljBoris Perić.

Prijavite se na turističku turu putem e-maila:[email protected]kao i dobiti sve dodatne informacije o turi i vodiču.

Najčitanije

Učitati još

Više o temiIzvor: Journal.hr