Nakon degutantnog postupka u sisačkoj bolnici javio se državni tajnik: “U jednoj bolnici ne nedostaje kreveta”

by | tra 20, 2023 | Vijesti | 0 comments

Državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Tomislav Dulibić kaže da je događaj u sisačkoj bolnici neprihvatljiv, ali da u jednoj bolnici ne nedostaje kreveta.


Državni tajnik Ministarstva zdravstva Tomislav Dulibić komentirao je incident u sisačkoj bolnici gdje su dvije starije i teško bolesne žene, kako kažu vrlo kratko i privremeno, smjestili u isti krevet. “To je neprihvatljivo, ali pričekat ćemo obrazloženje, jesu li kreveti bili puni ili ne”, kaže državni tajnik i nastavlja:

“Ministar Beroš čuo se sa županom Celjakom i ravnateljem bolnice. Rekao je da od njih očekuje pružanje adekvatne zdravstvene zaštite”, rekao je Tomislav Dulibić.

U bolnici, kaže, nije poslana inspekcija, već su tražili očitovanje. “Očekujemo očitovanje do kraja dana, najkasnije sutra. Bolnica provodi unutarnji nadzor o čemu će nas obavijestiti, a onda ćemo vidjeti ima li potrebe za zdravstvenom inspekcijom, ali to je svakako neprihvatljivo za naše bolesnike”, istaknuo je Dulibić dodajući da je događaj za njih iznenađenje jer “imamo dovoljno kapaciteta i postelje, ne bi se trebalo događati”.

Na pitanje nedostaje li nekoj bolnici u hrvatskom krevetunaveo je da nigdje ne nedostaje kapaciteta te da prema izvještajima imamo čak “prevelik broj posteljnih kapaciteta, što je dobro došlo u koronakrizi, ali apsolutno u jednoj bolnici ne nedostaje kreveta”, rekao je Dulibić.

Govoreći konkretno o Općoj bolnici Sisak rekao je da je u obnovi, ali da ima neke otvorene dijelove te da, po njihovim informacijama, nisu tražili pomoć.

“Mislim da je ovo izoliran slučaj i da nema potrebe za daljnjim sastancima, ali je ovakav tretman pacijenata neprihvatljiv. Jako nam je žao zbog toga u Ministarstvu, ali pričekat ćemo što se dogodilo, na ravnateljstvu je da se ispriča. Da se radilo o mojoj obitelji, bio bih jako razočaran”, istaknuo je državni tajnik. Napomenuo je još jednom da i bolnice imaju dovoljno kapaciteta te da se ovakve stvari ne bi smjele događati, prenosi N1.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr