Šarmantna talijanska rezidencija koja izgleda kao iz filma

Italija je zemlja puna sadržaja i predivne prirode. Mjesto je to koje spaja tradiciju i suvremenu kulturu. Puna je kulturnih znamenitosti, finih gastro delicija, pitoresknih krajolika i prizora koji su vječna inspiracija posjetiteljima.

Iako su gradovi poput Venecije, Verone i Rima najčešći izbor, Puglia je regija koja svojom poviješću i izgledom privlači turiste iz cijelog svijeta. Riječ je o regiji koja je uistinu pravi dragulj kada su putovanja u pitanju, a više o tome što smo sve posjetili u Pugliji pisali smo ovdje.

Puglia – regija koja mami svojom prirodnom ljepotom

Puglia, poznata i kao Apulia, regija je smještena u jugoistočnom dijelu Italije, koja graniči s Jadranskim morem na istoku i Jonskim morem na jugoistoku. Riječ je o jednoj od najvećih regija u zemlji, a mami šarmantnim gradovima, ali i pejzažima koje krase brda, plodno poljoprivredno zemljište, stjenovita obala i prekrasne pješčane plaže.

Osim prirodnih ljepota i kulinarskih užitaka, Puglia je također dom mnogim važnim povijesnim i kulturnim znamenitostima te arheološkim nalazištima. Stoga ovdje imate štošta istražiti. Međutim, ovoga puta pozornost nam je privukla predivna rezidencija koja je stvorena za ljetni odmor.

Više o temiIzvor: Journal.hr