Veliki zaokret! Glavnom osumnjičenom za otmicu Maddie McCann neće se suditi po tri točke optužnice za silovanje i zlostavljanje djece

Protiv Christiana Bruecknera podignuta je optužnica za tri teška silovanja i dva kaznena djela seksualnog zlostavljanja djece koja su se dogodila u portugalskom Algarveu gdje je nestala i Maddie McCann 2007. godine.


Glavnom osumnjičenom za nestanak djevojčice Madeleine McCannipak neće suditi za više silovanja i zlostavljanja djece. Naime, sud u njemačkom Braunschweigu proglasio se nenadležnim za pokretanje postupka protivChristian Brueckneraod ranije osuđenog pedofila i silovatelja.

Brueckner (45) je osumnjičen kao otmičar i ubojica Maddie McCann nakon što su njemački istraživači ustvrdili kako imaju konkretne dokaze da je mrtva. U pritvoru je od 2020. godine.

Prošle godine protiv njega podignuta je optužnica za tri teška silovanja i dva kaznena djela seksualnog zlostavljanja djece koja su se dogodila između 2000. i 2017. u portugalskom Algarveu gdje je Madeleine nestala 2007. godine. Očekivalo se da će suđenje u Braunschweigu početi ove godine.

Sud u Braunschweigu ustvrdio je da je posljednji put prebivališta u tom gradu Brueckner imao 2016. godine te da je prije nego što je uhićen živio u inozemstvu, izvijestio je Bild pozivajući se na odvjetnika Bruecknerovog odvjetnika Friedricha Fülschera.

Ne, činjenica da je tjeralica ukinuta ne znači da će Brueckner biti pušten. Naime, trenutno služi sedmogodišnju kaznu u Njemačkoj zbog silovanja umirovljenica na istom području u Portugalu gdje je Maddie nestala 2007. u dobi od tri godine.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr