Vlasnik N1, Nove TV i Telemacha prodali tornjeve za 1,22 milijarde eura. Zna se i tko je kupac

United grupa, u čijem su vlasništvu Nova TV, N1 i Telemach, izvijestila je u petak da je postignut sporazum o prodaji 100 posto udjela svojih jedinica mobilnih telekomunikacijskih tornjeva u Bugarskoj, Hrvatskoj i Sloveniji tzv. TowerCo arapskoj tvrtki Tawal.

U toj je transakciji financijski savjetnik bio Goldman Sachs, a njezino se zaključenje očekuje tijekom druge polovice godine, napominju iz United grupe, dodajući da uvjeti transakcije uključuju dugoročni “Master Services Agreement” i “Service Level Agreement” za njihov nastavak korištenja infrastrukture telekomunikacijskih tornjeva nakon završetak transakcije.

Iznose i da su to postigli uz podršku BC Partnersa, globalne investicijske tvrtke koja je od 2019. većinski vlasnik United grupe, kao i da se vrijednost TowerCo, koja danas u vlasništvu ima 4.800 tornjeva, ovom transakcijom procjenjuje na 1,22 milijarde eura.

„Prodaja mobilnih tornjeva United Group prati trend razdvajanja i monetizacije mobilnih telekomunikacijskih infrastrukturnih operatora u Europi i svijetu. Transakcija će omogućiti nastavak ulaganja u mobilnu mrežu, uključujući planove za uvođenje oko 2.000 dodatnih lokacija u sljedećih 20 godina, čime će Grupi omogućiti dugoročno pružanje visokokvalitetnih usluga”, odlučili su se iz Grupe.

Za tvrtku Ta

Više o temiIzvor:Poslovni.hr