HRVATICA IVANA IDE U UFC! Ulazi u povijest, sama je sve otkrila, a evo što je dosad prošla

Screenshot: Instagram/Ivana Širić Petrović (@ivana_mma)

Autor: Ivor Krapac

Hrvatska je imala puno majstora mješovitih borilačkih vještina, najviše se pamti sjajna karijera koju je izgradio Mirko Filipovića nakon ‘Cro Copa’ i drugih koji su ga slijedili, sada se na velikoj sceni probija i jedna Hrvatica koja je svoje veselje podijelila sa svima.

Ivana Širić Petrović, 28-godišnjakinja koja živi i trenira u Norveškoj, na Instagramu je objavila svoj odlazak u UFC. Time će u najcjenjenijoj svjetskoj organizaciji mješovitih borilačkih vještina prvi put biti i jedna Hrvatica.

“Dobrodošli u moj novi ured. Idemo! Potpis je tu, spreman sam krenuti. Idemo zaplesati, izliječiti”, objavila je 28-godišnja Ivana.

Za Hrvaticu će ovo biti novi veliki izazov nakon što je bio u francuskoj organizaciji Ares Fighting Championship, u tamošnjoj vodećoj promociji mješovitih borilačkih vještina. U toj organizaciji postala je i prvakinja u više kategorija.

Screenshot: Instagram/Ivana Širić Petrović (@ivana_mma)

Sveukupno, Ivana tijekom karijere u profesionalnim vodama za sada ima šest pobjeda u isto toliko nastupa. Pet puta slavila je prekidom borbe, triput nokautom ili tehničkim nokautom, a još dvaput predajom njezine protivnice.

Sada na red dolaze novi izazovi. Nakon onih u organizaciji u Francuskoj i iskustva koja je stekla trenirajući u Norveškoj, Hrvaticu čeka ugledna organizacija sa sjedištem u SAD-u.

Screenshot: Instagram/Ivana Širić Petrović (@ivana_mma)

Ranije tijekom karijere, Hrvatica je bila uspješna iu amaterskoj konkurenciji, s pet pobjeda u isto toliko borbi prije nego što je krenula u profesionalne vode.

Računajući i amatersku karijeru, krenula je u studenom 2018., a sada čeka krunu na tom putu…

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr