MORH raspisao natječaje za zapošljavanje i poziv za stipendiranje, ovo su uvjeti

by | tra 22, 2023 | Posao | 0 comments

MORH raspisao natječaj za zapošljavanje časnika/časnika – vojnih pilota i vojnika/mornara te javni poziv za stipendiranje učenika 3. razreda srednje škole zainteresiranih za studij Aeronautika – vojni pilot

Ministarstvo obrane raspisalo je u petak 21. travnja 2023. godine javni natječaj za zapošljavanje 10 kandidata/tkinja za časnike/časnice – vojne pilote i 170 vojnika/mornara te javni poziv za stipendiranje učenika 3. razreda četvrtogodišnje srednje škole zainteresiranih za studij Aeronautika – vojni pilot, Fakulteta prometnih znanosti, Sveučilišta u Zagrebu.

KANDIDATI/KINJE ZA VOJNE PILOTE

Kandidati/kinje za časnike/časnice – vojne pilotekoji se prijavljuju na javni natječaj trebaju imati završen najmanje preddiplomski sveučilišni studij ili stručni studij bilo kojeg usmjerenja. Uz opće uvjete za prijam u Oružane snage RH koji su propisani člankom 34. i 35. Zakona o službi u Oružanim snagama RH, na natječaj se mogu prijaviti kandidati koji do kraja 2023. navršavaju najviše 27 godina života. Kandidati koji nisu završili program dragovoljnog vojnog osposobljavanja bit će upućeni na dragovoljno vojno osposobljavanje, a prije upućivanja kandidati trebaju prethodno uspješno završiti pripremno osposobljavanje (selekcijsko letenje).

Prijave s dokazima o ispunjavanju traženih uvjeta iz natječaja dostavljaju se u Središnjicu za upravljanje osobljem, Ilica 256 b, Zagreb. Rok za podnošenje prijave na natječaj je 14 dana od dana objave u Narodnim novinama.

Više informacija o natječaju možete pronaći na poveznici:https://www.morh.hr/javni-natjecaj-za-prijam-kandidata-kandidatkinja-za-casnike-casnice-vojne-pilote-2/

KANDIDATI/KINJE ZA VOJNIKE/MORNARE

Kandidati odnosno kandidatkinje za ugovorni prijem vojnika/mornara u djelatnu vojnu službuu trajanju od dvije godine s početkom službe 13. lipnja 2023. godine bit će raspoređeni sukladno iskazanim potrebama prema mjestu službe i rodu/službi. Probni rad vojnika/mornara traje šest mjeseci, a kandidati/kinje koji se prijavljuju na natječaj trebaju ispunjavati uvjete za prijam u Oružane snage RH koji su propisani člankom 34. i 35. Zakona te posebne uvjete koji su propisani člankom 36. Zakona: najmanje završeno srednjoškolsko obrazovanje, najviše navršenih 30 godina života do kraja 2023. godine i uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz natječaja podnose se područnom odsjeku za poslove obrane prema mjestu prebivališta kandidata ili Središnjici za upravljanje osobljem, Ilica 256, 10 000 Zagreb, u roku od 15 dana računajući od dana objave natječaja u Narodnim novinama.

Više informacija o natječaju možete pronaći na poveznici:https://www.morh.hr/javni-natjecaj-za-ugovorni-prijam-vojnika-mornara-u-djelatnu-vojnu-sluzbu-12/

UČENICI 3. RAZREDA SREDNJE ŠKOLE

Zainteresirani kandidati/kinje – učenici 3. razreda četverogodišnje srednje školemogu pokazati interes za studij Aeronautika – vojni pilot, Fakulteta prometnih znanosti, Sveučilišta u Zagrebu, uz mogućnost dodjele stipendija tijekom srednjoškolskog obrazovanja.

Uz uvjete koji su propisani javnim pozivom, kandidati/kinje u odabirnom postupku moraju zadovoljiti i zdravstvene, psihičke, tjelesne i sigurnosne kriterije za kadete te posebno vrednovanje na selekcijskom letenju kandidata za vojne pilote, u trajanju od 5 tjedana, tijekom srpnja i kolovoza 2023. godine.

Rok za podnošenje prijava je 2. svibnja 2023. godine. Kandidati/kinje se prijavljuju u propisanom roku na internetskoj stranicihttps://vojnipilot.hrili pismeno na adresu: Ministarstvo obrane, Središnjica za upravljanje osobljem, Zagreb, Ilica 256b.

Više informacija o natječaju možete pronaći na poveznici:https://www.morh.hr/javni-poziv-zainteresiranim-kandidatima-ucenicima-3-razreda-srednje-skole-za-studij-aeronautika-vojni-pilot-fakulteta-prometnih-znanosti-sveucilista-u-zagrebu- 2/

Dodatne informacije o javnim natječajima i javnom pozivu kandidati/kinje mogu dobiti u Središnjici za upravljanje osobljem, tel: 01/3784-812 i 01/3784-814, u Referatu Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu (za vojne pilote), tel: 01 /238-0202 te u područnim odjelima i odsjecima za poslove obrane Ministarstva obrane.

Više o temiIzvor:Poslovni.hr