Tvrtka E.ON od 1. svibnja smanjuje cijene električne energije

Domaći distributer električne energije, tvrtka E.ON, ovih je dana svoje korisnike obavijestila da će od 1. svibnja električnu energiju kućanstvima prodavati po nižim cijenama.

– Nedavno su veleprodajne cijene energenata na tržištu pale, što je dobar znak, ali su i dalje uvijek na razini za koju se smatralo nezamislivim prije samo nekoliko godina. Ovakav razvoj situacije omogućio nam je da i mi snizimo naše opskrbne cijene električne energije – navode u obavijestima svojim korisnicima.

Uz obavijest su krajnjim korisnicima, odnosno kućanstvima poslali pregled Cjenika koji treba stupiti na snagu od 1. svibnja pa bi kupci tarifnog modela Plavog svoju potrošnju trebali plaćati u iznosu od 0,17 eura po kilovat satu, a cijena za Bijeli model iznosit će 0,18 eura po kilovat satu u vremenu od osam do 22 sata dok će za isti, odnosno 0,09 eura po kilovat satu razdoblju od 22 do osam sati. Ista je cijena i za tarifni model Crveni.

– Prema novim mjerama Vlade RH cijena opskrbe električnom energijom ostaje nepromijenjena i sljedećih šest mjeseci, odnosno do 30. rujna 2023. godine – obavijestili su.

Nakon što smo primili obavijest o smanjenju njihovih cijena, tvrtke smo poslale upit za komentar ove odluke, na što su vrlo kratko odgovorili.

– E.ON kao tvrtka koja u središte svog poslovanja stavlja kupca na prvo mjesto svu komunikaciju koja nije od javnog interesa već se odnosi na naše poslovne odluke koje se i

Više o temiIzvor: Leadermedia.hr