Burbon i borovnice: Lagani proljetni crumble s jagodama

Sastojci:

(za manju posudu dimenzija 15×23 cm)

  • 500 grama jagoda
  • 2 žlice tapioka škroba (ili kukuruznog škroba-gustina)
  • 1 žlica šećera
  • sok pola limuna
  • korica (naribana) pola limuna
  • 80+ 80 grama zobenih pahuljica
  • 60 grama šećera kokosovog cvijeta (ili šećera kojeg preferirate)
  • 50 grama mljevenih (ili sjeckanih) oraha
  • malo ekstrakta vanilije
  • ½ žličice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 100 grama veganskog maslaca

Postupak:

80 grama zobenih pahuljica blendajte dok ne dobijete brašno. Dobiveno brašno dodajte u zdjelu s preostalih 80 grama zobenih pahuljica, šećerom, orasima, vanilijom, praškom za pecivo i soli. Maslac rastopite pa dolijte i njega. Miješajte dok ne dobijete mrvičastu smjesu. Ostavite u hladnjaku dok pripremate jagode.

Jagode prepolovite na pola ili četvrtine (ako su baš jako velike). Nemojte ih sjeckati na previše sitno.

Narezane jagode prebacite u posudu za pečenje, dodajte im šećer, sok i koricu limuna, škrob pa malo sve promiješajte. Preko sloja od jagoda rukama dodajte mrvičastu smjesu dok sve jagode nisu prekrivene.

Pecite na 180 stupnjeva, oko 30-ak minuta. Poslužite toplo ili ohladite nekoliko sati.

Recept nam donosi Nataša Rajčević s bloga Bourbon and Blueberry. Pronađite još sjajnih recepata nanjenom bloguiliInstagram profil.

Foto: Nataša Rajčević

Više o temiIzvor: Journal.hr