10 razloga zašto želimo posjetiti Kopenhagen

Atrakcije

Osim toga, vrijedi posjetiti i zabavni park Tivoli ja trgovačku ulicu Stroget. Danska je zemlja lego kockica pa je prigodno u svoj raspored uvrstiti i posjetiti Legoland i vratiti se u djetinjstvo. Većina tunela koji spaja Kopenhagen i Molmo posebno je zanimljivo mjesto s razglednicom koju morate oživjeti svojim koracima. Kraljevski vrtovi u kojima je zalazak sunca ružičast, također mogu postati lijepa uspomena, baš kao i botanički vrt u kojem je zen tako na dohvat ruke.

Također, Kopenhagen je idealno mjesto za noćne izlaske. To je drugi grad u svijetu po količini zabave i atraktivnog sadržaja koji nudi za noćne provode, a na ljestvici se našao čak ispred Berlina i New Yorka.

Carstvo gurmana

Tržnice je omiljeno mjesto za foodieje koje mu se uvijek rado vraćaju. Riječ je o super atraktivnoj tržnici gdje ćete u posebnoj atmosferi dobro jesti i piti i osjećati se poput lokalca.

Otok papira vrlo je hvaljeno mjesto na kojemu će uživati ​​svi obožavatelji street fooda. Štandovi s preukusnom hranom smješteni su uzduž kanala, a atmosfera je toliko dobra da će vam biti teško otići. Ljudi su vrlo društveni i otvoreni za nova poznanstva. Ovdje možete uživati ​​u hrskavim krumpirićima sa širokim lepezama umaka, burgerima, velikom izboru piva, kave, ai cheesecake je na ovom mjestu jedan od najboljih na svijetu.

Bicikliranje

Bicikl je moguće unajmiti ili kupiti i čak ga opet prodati za vrijeme boravka u Kopenhagenu. Promet je prilagođen biciklistima koji jure po cijelom gradu i obožavaju takav životni ritam. Ne mare mnogo za izgled bicikla pa vas neće čudno gledati ako se tijekom boravka provozate u nekoj jeftinoj i neatraktivnoj varijanti omiljenog dvokotača. Ovo je jedna od korisnih preporuka za turiste u Kopenhagenu jer ćete bicikliranjem doživjeti grad u pravom smislu riječi, proći ćete povoljnije, dobro se zabaviti i potrošiti kalorije koje ste prikupili isprobavajući neodoljivi ulična hrana.

Hygge

Traženje sreće jedna je od preokupacija modernog čovjeka, a čini se da Skandinavci uistinu znaju kako živjeti zadovoljno i pronaći unutarnji mir. Minimalizam, život u skladu sa samim sobom i unutarnji mir ono čemu težimo, a čemu nas Danci itekako mogu naučiti. Najbolje se uči kroz interakciju pa je svakako udoban lekcije za život koji odiše udobnošću, ležernošću i osmijehom najbolje potražiti u Kopenhagenu.

Foto: Instagram, iStock, Unsplash

Više o temiIzvor: Journal.hr