Quiet Luxury: Bezvremenski trend u uređenju o kojem se priča

U potrazi za novim trendovima, svijet dizajna interijera često poseže za kulturama različitih zemalja, a inspiraciju često pronalazi u nekim umjetničkim pravcima. I dok klasični minimalistički stil već godinama prevladava, polako tragamo za stilom koji je jednostavan, praktičan i odražava našu osobnost. Volite li jednostavnost i funkcionalnost, inspiraciju možete pronaći u ‘tihom luksuzu’, tj. tihi luksuz stil.

O tihi luksuz stilu počeo se govoriti u vidu mode i stilova odijevanja. Budući da posljednjih nekoliko godina mnoge zvijezde i influenceri odijevaju komade s istaknutim logom brenda, s vremenom smo se zasitili takvog stila. Istaknuto ime brenda na odjeći ne garantira ukus, a ponekad se može čak djelovati i previše. Nije važno što se nosi nego da je to ugodno, kvalitetno i dugovječno. Stoga je na sceni nastupio tihi luksuz stil koji u prvi plan stavlja kvalitetne, bezvremene komade koji su funkcionalni i koji odgovaraju našem stilu odijevanja, a koje ćemo lako kombinirati sada, kao i za 5-10 godina – bez obzira je li taj brend trenutno u trendu ili ne.

Tihi luksuz u uređenju interijera

‘Tihi luksuz’ sasvim je ‘tiho’ i polako ušao u sferu uređenja interijera. Želite li naglasiti visoku razinu sofisticiranosti i elegancije, a istodobno zadržati osjećaj jednostavnosti, slijedite smjernice koje su specifične za ovaj pristup uređenju. To je stil koji daje prednost minimalizmu i neutralnosti u odnosu na vibrantne i kričave detalje s istaknutim imenom brendova. Naime u današnjem brzom, konzumerističkom svijetu, koncept tihog luksuza postaje sve privlačniji. Ovaj pristup dizajnu interijera karakterizira fokus na kvalitetne materijale i stvaranje ugodnog prostora.

Više o temiIzvor: Journal.hr