Koji klub će nas predstavljati u juniorskoj Ligi prvaka na jesen?

NEIZVJESNA BORBA

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Dinamo, Hajduk i Rijeka izborili su se za naslov u juniorskom prvenstvu. Završnica je puno neizvjesnija nego kod seniora, a moglo bi se dogoditi i da dva kluba uđu u Ligu mladih

Još u petak Dinamo čestitao je Hajduku na plasmanu u finale Uefine Lige mladih, iz Splita su pristojno zahvalili od srca, “modri” su “bilima” ušli i snimili utakmicu s Milanom kako bi se što bolje pripremili za Talijane, a završila je europska avantura teškim porazom u finalu od Alkmaara (5-0).

Tko će zaigrati u desetoj sezoni europskog juniorskog natjecanja iduće sezone? Na to pitanje još se ni izbliza ne zna odgovor.

POGLEDAJTE VIDEO: Poraz Hajduka u finalu Omladinske lige

Pravo nastupa u Uefinu u konkurenciji juniora sudjeluju juniorski klubovi čiji su se seniori plasirali u grupnu fazu Lige prvaka (identična grupna faza sa šest utakmica), kao i juniorski prvaci 32 najbolje rangirane zemlje prema UEFA koeficijentu (prvakov put do ispadanja). Stoga je moguće da Hrvatska ima dva predstavnika, kao što je imala ove sezone.

U Prva nogometna liga za juniore stanje na tablici nakon nepotpunog 24. kola je tijesno: Dinamo je prvi s 57 bodova iz 23 utakmice, Hajduk ostaje bod uz utakmicu manje. Maksimirski klub, dakle, ima još sedam utakmica, poljudskih osam. Rijeka, koja je odigrala 24 utakmice, čeka šansu od prikrajka s 52 boda.

Derbi koji bi mogao odlučiti prvaka

Dinamo bi se mogao osloboditi brige oko nastupa u Europi ako njegovi seniori kroz kvalifikacije osiguraju naslov prvaka u HNL-u i osvojenu Ligu prvaka. Šanse za to ima i Hajduk, ali s obzirom na 10 bodova zaostatka šest kola do kraja one su samo teorija.

Prvaka bi mogao odlučiti derbi Hajduka i Dinama koji će se 13. svibnja igrati na Poljudu. Splićani su pobijedili u obje međusobne utakmice ove sezone (3-1 u Splitu, 2-1 u Zagrebu).

U dosadašnjih devet sezona Lige mladih Dinamo je sudjelovao pet puta, Hajduk dvaput, a Lokomotiva jednom.

Raspored do kraja prvenstva:

Dinamo: Lokomotiva u gostima, Cibalia u gostima, Slaven Belupo kod kuće, Hajduk u gostima, Gorica kod kuće, Varaždin u gostima, Osijek kod kuće

Hajduk: Rudeš u gostima, Cibalia u gostima, Lokomotiva kod kuće, Dinamo kod kuće, Varaždin u gostima, Mladost Ždralovi kod kuće, Osijek u gostima, Inker u gostima

Rijeka: Slaven Belupo u gostima, Gorica kod kuće, Osijek u gostima, Dugopolje kod kuće, Istra 1961 u gostima, Lokomotiva kod kuće

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr