Talijanski grad uveo drakonske kazne: 275 eura za boravak u “crvenim zonama”

by | tra 25, 2023 | Posao | 0 comments

To je, kažu, jedini način da se izbjegne “anarhični kaos” koji se događa u srcu sezone zbog mnoštva turista koji se, da bi snimili selfije dulje zadržavaju na određenim mjestima, ometajući pritom promet i blokirajući uske ulice ribarskoga mjesta s 500 stanovnika.

Gradske vlasti pitoresknog Portofina, omiljene turističke destinacije na talijanskoj rivijeri, donijele su novo pravilo o zabrani duljeg zadržavanja u određenim dijelovima mjesta, što je izazvalo nezadovoljstvo posjetitelja, osobito onih koji posvuda žele snimiti selfie.

Riječ je o mjestima na kojima turisti imaju posebno dobar pogled na poznati zaljev, a neki su, prenosi Ansa, ovaj potez protumačili kao zabranu selfija.

Zadržali li se turisti zbog fotografiranja predugo na označenim područjima, mogli bi platiti novčanu kaznu u iznosu od 275 eura.

Gradonačelnik Portofina Matteo Viacava, koji je potpisao uredbu, u ponedjeljak je pojasnio da će se između središta mjesta i plaže uvesti “crvene zone”, izvijestila je Ansa.

Pojasnio je kako je to jedini način da se izbjegne “anarhični kaos” koji se događa u srcu sezone zbog mnoštva turista koji se, da bi snimili selfieje dulje zadržavaju na određenim mjestima, ometajući pritom promet i blokirajući uske ulice ribarskoga mjesta s 500 stanovnika.

Pravilo je na snagu stupilo već tijekom uskršnjeg vikenda i pojačanog priljeva turista i bit će na snazi ​​do kraja listopada svakodnevno od jutra do 18 sati.

Vijest o novoj uredbi brzo se proširila. Izazvala je negodovanje, posebno britanskih medija i podigla buru na britanskim društvenim mrežama.

Viacava je ljutito reagirao na reakcije iz inozemstva.

“Nemojmo lupetati olako. Nitko ovdje nije zabranio selfije, pa čak i ako Englezi tako napišu, nema razloga da im vjerujete”, kazao je u ponedjeljak.

Pojasnio je da je uredbom zabranjeno samo okupljanje i dulje zadržavanje u određenim dijelovima mjesta iz sigurnosnih razloga.

Pravila koja se odnose na snimanje selfieja na snazi ​​su u Sjedinjenim Državama, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Španjolskoj, Japanu…

New York i Kalifornija zakonom su zabranili selfieje u zoološkim vrtovima gdje bi se u pozadini mogle nalaziti opasne divlje životinje, poput tigrova i medvjeda.

Selfiji također nisu dopušteni u nekim dijelovima Londonskog tornja – Martin Tower, Kraljevske kapele i Kuća dragulja. Ne smijete ih raditi niti tijekom utrke u Pamploniju, inače biste mogli dobiti kaznu do 3000 eura.

Od 2014. postoji zabrana selfija na Plage de la Garoupe, maloj pješčanoj plaži na Azurnoj obali.

Više o temiIzvor:Poslovni.hr