U Zagrebu se održava prva tehnološka konferencija o budućnosti interneta, a glavne govornice bit će žene

Zagreb će u lipnju po prvi puta biti domaćin međunarodne konferencije o novoj generaciji interneta i povezanih tehnologija kao što su blockchain, NFT i metaverse. Konferencija Web3 Tales u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti okupit će niz istaknutih svjetskih stručnjaka i stručnjaka koji će raspravljati o revoluciji u načinu na koji će internet i ekonomija oko interneta funkcionirati u budućnosti.

„Web3 je pojam koji predstavlja novu generaciju interneta koja se temelji na načelima decentralizacije i otvorenosti, a korisnicima omogućuje samostalno upravljanje podacima i posjedovanjem digitalne imovine. Istodobno, primjena tehnologija poput blockchaina i kriptovaluta stvara cijeli novi niz inovacija, poput automatiziranih transakcija i digitalnih dokaza o vlasništvu, koje će poboljšati učinkovitost i sigurnost poslovanja. Ciljamo na profesionalnu publiku kroz praktične primjene pružiti jedinstvenu priliku za otkrivanje potencijala ovih tehnologija za vlastito poslovanjeizjavila je Belma Gutlić, potpredsjednica inženjerstva u jednoj od najvećih svjetskih blockchain tvrtki i koordinatorica programa na Web3 Tales konferenciji.

Konferenciji će se pridružiti predstavnici istaknutih web3 brandova diljem svijeta. Soraya Thompson iz tvrtke Fireblocks, koja pruža digitalnu infrastrukturu za skladištenje i čuvanje kripto imovine za klijente poput banaka i mjenjačnica, kroz studije slučaja prezentirat će načine na koji brendovi već eksperimentiraju s web3 tehnologijama te opipljive lekcije koje možete primijeniti na svoje poslovanje. Juan Guillen iz jednog od najpoznatijih protokola za decentralizirane financije u koji je uloženo skoro 8 milijardi dolara, MakerDAO, govorit će o upravljanju i skaliranju decentraliziranih organizacija. Programu će se pridružiti i brojni regionalni stručnjaci i stručnjaci za web3 teme poput Pavla Mijića iz tvrtke Parity Technologies i Tanje Bivic Plankar iz Blockchain Alliance Europe.

“Osim dvodnevnog programa koji će pokriti teme poput blockchain tehnologije, decentraliziranih financija, NFT-eva, web3 gaminga i metaversea, konferencija će sadržavati i praktični dio programa na kojem će, uz stručno vodstvo, posjetitelji imati priliku kroz interaktivne radionice, između ostalog, samostalno naučiti kako otvoriti kripto novčanik tj. novčanik, kako stvoriti vlastiti NFT ali i kako se zaštititi na internetu, između ostalog”, dodala je Belma Gutlić.

Ono što Web3 Tales konferenciju čini jedinstvenom u Europi ali i šire je činjenica da organizirate 100% žensku tim članicom udruge Alice u Blockchainsukoji se zalažu za unapređenje uloge žena u tehnologiji i jačanje doprinosa žena u kreiranju budućnosti interneta koja se krije iza naziva web3.

“Osim što će Zagreb staviti na kartu svjetskih destinacija za blockchain i web3, Web3 Tales prva je tehnološka konferencija na kojoj će glavna riječ voditi žene. Dok se prosjek sudjelovanja žena na regionalnim i svjetskim pozornicama tech konferencije kreće oko 30%, naša konferencija će talent i postignuća žena u ovoj industriji staviti u prvi plan, s ciljem da nadahnemo i osnažimo još više žena za početak ili karijeru u ovom uzbudljivom području. ”, izjavila je Magda Milas, predsjednica udruge Alice in Blockchains.

Magda Milas

Vrijednost ove jedinstvene konferencije koju udruga organizira u suradnji s partnerom Base58 prepoznali su brojni partneri i tvrtke koje već rade ili planiraju ući u web3 poput tvrtki Neuralab, Studio Size i Blank.

“Iznimno smo ponosni što iz dana u dan raste broj partnera koji su prepoznali vrijednost ove konferencije, ne samo zbog važnosti otvaranja prostora za razgovor o web3 kao novoj generaciji interneta i načinu na koji će ekonomija oko interneta funkcionirati u budućnosti, već i zbog podrške našoj misiji poticanja različitosti i inkluzije u ovim industrijama. Želimo da Web3 Tales konferencija bude mjesto susreta, razmjene ideja, te prilika za stvaranje novih partnerstava i poslovnih prilika za pojedince i tvrtke koje će zajedno raditi na izgradnji bolje, otv

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr