Žuto upozorenje za Dalmaciju i Istru: Kiša diljem zemlje, a na Jadranu pljuskovi uz grmljavinu

VRIJEME DANAS

Foto: dhmz/canva

Na sjevernom Jadranu uglavnom umjerena, podno Velebita i jaka bura, au Dalmaciji jugozapadnjak i jugo navečer okreće se na buru i sjeverozapadnjak

Promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja, no i povremenom kišom, češćom u drugom dijelu dana. Ponajprije na Jadranu bit će pljuskovi praćeni grmljavinom, lokalno i izraženijih, prognozira za utorak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

POGLEDAJTE VIDEO:

Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na istoku sjeverozapadni, prema večeri će okrenuti na sjeverni. Na sjevernom Jadranu uglavnom umjerena, podno Velebita i jaka bura, au Dalmaciji jugozapadnjak i jugo navečer okreće se na buru i sjeverozapadnjak.

Foto: dhmz.hr

Najviša dnevna temperatura uglavnom između 13 i 18 Celzijevih stupnjeva. Uz to, DHMZ je izdao žuto upozorenje za južni dio zemlje te Istru.

Foto: dhmz.hr

Stanje na cestama

Kolnici su jutros mjestimice mokri i skliski. Mogući su odroni, a vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje u uvjetima na cestama održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Po izvješću Hrvatskog autokluba (HAK) u 7 sati, zbog prometne nesreće na 378.+900 km autoceste A1 Zagreb (Lučko)-Ploče-Karamatići prekinut je promet između čvorova Bisko i Split u smjeru Zagreba. Vozače se moli za poštivanje prometnih znakova.

Opasnost je od naleta na životinju na autocestama u oba smjera: A1 Zagreb (Lučko)-Ploče-Karamatići između čvorova Novigrad i Bosiljevo (oko 60. km) i kod čvora Sveti Rok i A3 Bregana-Lipovac kod čvora Velika Kopanica.

Promet je pojačan na gradskim prometnicama i obilaznicama te usporen na dionicama ceste gdje traju radovi.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac u zoni radova između čvorova Jakuševec i Kosnica te između naplatne postaje Zagreb Istok i čvora Križ vozi se usporeno.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr