Predvodnici znanstvene revolucije stižu u Splitu: Nova tehnologija razbija zastarjele okvire akademske zajednice

Akademska zajednica već se godinama bori s istim problemima – izvor financiranja, bolno duga testiranja i odobrenja znanstvenih metoda, pitanje upravljanja osobnim podacima i centralizirani sustav koji omogućuje manjini da upravlja onim što na kraju dana istina je, a što nije. Upravo u ovoj zajednici Web3 entuzijasta želi biti na kraju i otvoriti vrata inovacijama i napretku na globalnoj razini, a predvodnici decentralizirane znanosti (DeSci) svoju će misiju i dosadašnji uspjeh podijeliti s posjetiteljima BlockSplit konferencija.

Decentralizirana znanost (DeSci) je pokret koji ima za cilj izgraditi javnu infrastrukturu za financiranje, stvaranje, recenziranje, vlasništvo, pohranu i širenje znanstvenog znanja na fer i ravnopravan način kroz Web3 tehnologije.

DeSci okuplja znanstvenike, istraživače, programere i stručnjake diljem svijeta iz različitih znanstvenih disciplina s ciljem stvaranja boljeg i pravednijeg sustava za financiranje, objavljivanje i dijeljenje znanstvenih istraživanja, a neke od njih moći ćete poslušati na najnovijoj pozornici. najveće regionalne Web3 konferencije u Splitu.

BlockSplit konferencija održava se već četvrtu godinu u Splitu, a ove godine 23. i 24. svibnja. Konferencija okuplja stručnjake iz područja blockchain tehnologije, a glavni cilj je razmjena znanja i iskustva te povezivanje sudionika iz cijelog svijeta.

Ključan dio programa je i startup natjecanje na posebnoj pozornici. U njemu će sudjelovati 10 odabranih timova pred žirijem od 6 članova i uz potporu više od 10 investicijskih fondova, a prijaviti se možete već danas na službenom web konferencija.

DeSci track na BlockSplitu organiziran je u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Splitu koji je nedavno postao član međunarodne zajednice Bloxberg koja okuplja akademske i istraživačke institucije diljem svijeta s misijom unaprjeđenja znanosti kroz vlastitu blockchain infrastrukturu. Ovaj je program idealan za sve one koji žele biti u toku s najnovijim tehnološkim trendovima u znanosti, kao i za one koji žele razumjeti kako će tehnologija promijeniti budućnost istraživanja. Uz to, pruža i odličnu priliku za umrežavanje s drugim znanstvenicima i stručnjacima koji koriste Web3 tehnologije za potrebe svojih istraživanja.

Za sve znanstvenike, istraživače i sve zainteresirane za DeSci tematiku, pripremili smo ograničeni promo kod DeSci2023 koji omogućuje ulazak na DeSci program drugog dana BlockSplit konferencije, uz 50% popusta.

Teme će se kretati od korištenja blockchaina u znanstvenom istraživanju do otvorenih platformi za suradnju, transparentnosti u procesima istraživanja i objavljivanja te razvoja novih tehnologija za povezivanje znanstvenika i istraživačkih institucija, a jedan od predavača upravo je osnivač vodeće platforme za DeSci. Joshua Bates osnovao je DeSciWorld 2021. nakon godina iskustva u Web3 i marketingu s velikom željom razumjeti zašto asimetrija informacija uopće postoji i kako se manifestira, pogotovo u financijama i politici.

DeSci ima za cilj stvoriti ekosustav u kojem su znanstvenici potaknuti da otvoreno dijele svoja istraživanja i primaju zasluge za svoj rad, a istovremeno omogućuje svima da lako pristupe istraživanju i daju mu doprinos. DeSci radi na ideji da znanstveno znanje treba biti dostupno svima i da proces znanstvenog istraživanja treba biti transparentan. DeSci stvara decentraliziraniji i distribuiraniji model znanstvenog istraživanja, čineći ga otpornijim na cenzuru

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr