Smijenjen predsjednik Revizijskog odbora Luke Bar

Ostojić je u objavama na Facebooku vrijeđao Bošnjake i islam nazivao krivim vjerom.

Uprava Luke Bar razriješila je Miloša Ostojića dužnosti predsjednika Odbora za reviziju (RO) i članstva u tom tijelu, zbog izjave koju je objavio na svom privatnom profilu na društvenoj mreži, a koju su prenijeli mediji.

Kako se navodi u priopćenju Upravnog i Izvršnog odbora Luke Bar, Ostojić je u objavama na Facebooku vrijeđao Bošnjake i islam nazivao krivim vjerom. “Uprava se za razrješenje Ostojića rukovodila isključivo poslovnom politikom društva koju afirmira zajedno s izvršnom upravom, a koja prvenstveno ima za cilj očuvanje utvrđenih etičkih načela i poticanje profesionalnosti u radu”, stoji u priopćenju.

Predsjednik, zamjenik i članovi Uprave zahvalili su Ostojiću na korektnom radu u Revizijskom odboru društva.

“Jedinstvenim stavom Upravni odbor istaknuo je da se mora razriješiti svaki pojedinac koji svojim izjavom i osobnim stavom i ponašanjem izlazi iz okvira poslovne politike usmjerene trajnim zajedničkim vrijednostima, profesionalnim standardima rada i etičkim normama. sa svojih dužnosti, bez obzira na to koja je osoba primljena ili zaposlenik raspoređen u tvrtku i ne može biti dio sustava u budućnosti”, pojašnjava se u priopćenju.

Sukladno Etičkom kodeksu u tvrtki Luka Bar postoji nulta tolerancija na kršenje odredbi koje jasn.

Više o temiIzvor:Poslovni.hr