U zagrebačkoj BIZkošnici održan ciklus besplatnih edukacija za poduzetnike

BIZkoshnica je, u sklopu projekta “Društveno-poduzetnička košnica”, uspješno organizirala u svom prostoru ciklus edukacija Let’s BEE social: postani (društveni) poduzetnik. Ciklus od osam besplatnih jednodnevnih radionica, koji je trajao od lipnja 2022. do ožujka 2023. godine, imao je krajnji cilj pružiti malim poduzetnicima, poduzetnicima-početnicima, studentima, nezaposlenima i ostalim interesentima vještine i znanja potrebna za pokretanje i uspješno vođenje biznisa. Također, edukacije su polaznike upoznale s osnovnim principima društvenog poduzetništva te primjerima dobre prakse iz Hrvatske i inozemstva.

Konkretno, ciklus se sastojao od sljedećih radionica:

  1. Upoznaj sebe i svoju strast
  2. Kreiraj svoju poduzetničku ideju
  3. Financije za nefinancijaše
  4. Osnove Excela za poduzetnike
  5. Osnove marketinga i marketinške kompetencije
  6. Content marketing & SEO pisanje
  7. Digitalni marketing
  8. Priprema EU projekata za male i srednje poduzetnike

Radionice su se općenito nadograđivale jedna na drugu, ali se ne mogu grupirati u tematski srodne skupove. Tako su prve dvije radionice polaznike vodile ka introspekciji te prvom koraku pri započinjanju vlastitog biznisa, a to je otkrivanje što ih zapravo zanima i kako preliti u konkretnu poduzetničku ideju. Sljedeće dvije radionice također idu ruku pod ruku jer su financije osnovni stupanj svakog poslovanja, a izuzetno bitan digitalni alat za vođenje istih je upravo excel. Peta, šesta i sedam radionica obuhvatile su polje marketinga, od samih osnova i osvještavanja njegove važnosti do analize raznih grana marketinga. Posljednja edukacija bavila se EU projektima, koji su iznimno bitni za poduzetnike, ali koji su često, zbog percepcije njihove složenosti, zapostavljeni kao dodatni izvor financiranja poduzetničkog rasta i razvoja. Posebnost ovih edukacija bila je da su svi predavači i sami poduzetnici pa su tako polaznicima, uz svoje stručno znanje, prenijeli i vlastito iskustvo.

Polaznicima su podijeljene diplome, a njihova povratna informacija je, u vidu kvalitete predavače te strukture i sadržaja samih radionica, više nego pozitivna. Svima onima koji su se propustili prijaviti ili nisu uspjeli sudjelovati na edukacijama zbog ograničenog broja mjesta ne treba biti žao jer će vrlo brzo BIZkoshnica krenuti s novim networkingom i edukativnim događanjima i konferencijama, u svrhu daljnjeg širenja svijesti o važnosti (društvenog) poduzetnika

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr