Počele su prijave za drugu sezonu HT-ovog regionalnog natjecanja Telekom eSports Championship

Počele su prijave za drugo izdanje Telekom eSports Championship S02, regionalnog natjecanja u gamingu koje je prošle godine pokrenuo Hrvatski Telekom. Ove godine novost je da, osim igrača iz Hrvatske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije, u natjecanju mogu sudjelovati i igrači izvan regije, odnosno iz drugih država unutar Europske Unije, Velike Britanije i Švicarske. Prijave traju do 30. travnja, a natjecatelji će se moći natjecati u igrama Counter-Strike: Global Offensive, FIFA23 i League of Legends.

Cilj ovog natjecanja u čijoj su organizaciji, uz Hrvatski Telekom, također Makedonski i Crnogorski Telekom, nije isključivo igranje videoigara, već povezivanje mladih širom Europe i svijeta, bez obzira na kulturološke razlike, iz kojih dolaze zemlje, koji jezik pričaju… Ovo natjecanje pokazuje da su videoigre puno više od pukog igranja i nastoji potaknuti zajedništvo ljudi koji dijele iste interese, stvoriti zajednicu koju odlikuje međusobno razumijevanje i podrška. Unatoč uvriježenom mišljenju da se mladi sve manje druže i povlače u online svijet zbog novih tehnologija, Hrvatski Telekom kroz ovo natjecanje nastoji razbiti predrasude i pokazati da eSports povezuje ljude, potiče izgradnju vještina, socijalizaciju i gradi pozitivan osjećaj među sudionicima koji jedni drugima nisu isključivo protivnici .

U prošlogodišnjem višemjesečnom natjecanju sudjelovalo je 1.366 igrača, a nagradni fond iznosio je 21.800 €, kao što će biti i ove godine. Najbolji timovi koji se izbore za playoffse natječu protiv najboljih CS:GO timova u regiji, a to su Velež Mostar, Klan RuR, Zero Tenacity i nemampojma.

Natjecanje počinje 15. svibnja i moći će se pratiti na Telekom eSportsu Twitchua finale će se uživo održati u Zagrebu 10. lipnja.

“Prošlogodišnji turnir već je pokazao kako eSports nije samo igra, već zajednica koja povezuje, zbližava i ne poznaje fizičke granice. Natjecatelji, ali i brojni gledatelji naučili su puno, a nama je bilo neprocjenjivo vidjeti prijateljstva koja se sklapaju i podrška koja se stvara unatoč natjecateljskom duhu. Osim toga, vrijednost našeg projekta prepoznata je i sa strane struke pa smo završili u finalu MIXX 2023. Ove godine nastojat ćemo pružiti još više zanimljivog i edukativnog sadržaja našim natjecateljima”, rekla je Branka Bajt, direktorica Sektora za brend Hrvatskog Telekoma.

Turnir će pratiti vodeće regionalne influencere Malay Tapir, MarkoKC, Lobanjica, Idžo, Aryssa641 i Crni Ante koji

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr