Proljetna putovanja koja predlažemo bookirati još danas

Proljeće u Francuskoj

Država koja nam je praktički iza ugla, a vrlo vjerojatno nismo vidjeli dalje od – Pariza. Naime, Francuska nije samo država mode i romantike, već pruža i pregršt zanimljivosti za sve ljubitelje povijesti, umjetnosti, vina i dobre hrane.

Francuska je bogata dvorcima i ljetnikovcima, a pritom je ispunjena i mnogobrojnim gradićima koji su u potpunosti ostali netaknute stare gradnje. Šetnja njima pruža svojevrstan povratak u povijest… Ovo je država s pregršt festivala, koja uživa u životu i svakodnevno ga slavi, a za taj duh morate otići i malo dalje od svoje metropole.

Ako ste veliki gurman, Francuska je jedna od prvih lokacija koje vrijedi posjetiti u Europi, kako spaja zanimljiv miks prehrambenih navika; sjever je rezerviraniji za tešku hranu, dok jug živi mediteranski. Duž čitave zemlje možete uživati ​​u poznatim vinarijama pa i šampanjskim selima, vrsnom izboru sireva i neizostavnih slastica. U Francuskoj postoji i toliko vrsta kamenica da se možda iu njima zaljubite s vremenom!

Također, bilo da želite urbani ili ruralni odmor, osim Pariza ili gradova poput Bordeauxe, Marseillea, Cannese, Nice, Saint Tropeze i mnogih drugih, dostupni su u brojnim nacionalnim parkovima, planinama (fantastična skijališta!), šumama, pa i raznovrsnim plažama – koje idu od pristupačnih do iznimno luksuznih opcija. Za kraj, samo za istraživanje Pariza možete potrošiti punih mjesec dana, a do njega nas dijeli svega dva sata avionom. Idealan je makar za vikend izlet!

Više o temiIzvor: Journal.hr