U PROSTORIJE BAYERNA UPALA KRIM POLICIJA! Istražuju se veze s oligarhom

Foto: Guliver REUTERS/Fabian Bimmer/Ilustracija

Autor: Gordan Ivan Šojat

U bavarskom Hollywoodu nikad nema mira, no zadnje vijesti ne čuju se trenutna događanja u Bayernu, već su ih došli posjetiti duhovi prošlosti.

Naime, kako javlja Bild, inspektori federalne kriminalističke policije upali su u utorak na Allianz Arenu u Münchenu i pretražili prostorije kluba.

Tijekom pretresa pretražene su prostorije stadiona, ali i Bayernovi uredi, a sve u sklopu istrage o sumnji pranja novca uzbekistansko-ruskog oligarha Alishera Usmanova, a sve pod vodstvom bivšeg predsjednika kluba.

Duhovi prošlosti

Naime, bivši predsjednik Bayerne Uli Hoeness bio je u jako dobrim odnosima s Usmanovim koji mu je često davao veliku količinu VIP ulaznica za razne događaje, a posebno su se ticale utakmice Bayerna u Ligi prvaka.

Istraživači Savezne kriminalističke policije tražili su u utorak Allianz Arenu i sjedište FC Bayerna. Razlog: Postupak pranja novca protiv ruskog oligarha i milijardera Alishera Usmanova[[@BILD] pic.twitter.com/nWmDGA9dxI

— Bayern & Njemačka (@iMiaSanMia) 28. travnja 2023

Kako je priopćio Ured javnog tužitelja predmet istrage nije Bayern niti klupski čelnici ili članovi, a rezultati pretresa još nisu poznati.

Inspektori su navodno dugo tražili dokaze koji bi potvrdili sumnje u pranje novca, a Uli Hoeness je 2014. godine osuđen za utaju poreza te je odslužio 18 mjeseci zatvora.

Autor:Gordan Ivan Šojat

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr