Najbolje maskare za osjetljive oči: Proizvodi koji traju cijeli dan, a ne iritiraju

Najbolje maskare za osjetljive oči

Ako su vas takve stvari obeshrabrile i pomirili ste s time da jednostavno morate trpjeti, razumijemo vas. Ipak, ne mora tako biti. Kako na tržištu postoje, primjerice, milijuni pudera za najrazličitije tipove kože i potrebe tako postoje i najrazličitije vrste maskara. Tu su i one hipoalergene koje su nježne prema očima i neće ih iritirati.

Maskare za osjetljive oči imaju različite formule. Napravljene su imajući na umu ljude kojima smetaju “obične” maskare. Sadrže nježnije i prirodne sastojke, au izradi često sudjeluju dermatolozi i oftalmolozi.

Hipoalergene maskare često znaju biti rjeđe od onih drugih. Zato ih treba znati pravilno nanijeti kako bismo dobili najbolje rezultate i trajnost. Njih treba nanositi u nekoliko slojeva. Prije nanošenja novog sloja treba pričekati da se onaj prethodni osuši do kraja. Tako se maskara neće ‘razliti’ ni razmazati, a lijepo će definirati trepavice.

Jednom kada nađete ovakvu nježnu maskaru koja vam paše, bitno je i da nađete jednako nježno sredstvo za skidanje šminke. Ono također mora biti prilagođeno osjetljivim očima. Tako ćete mogućnost iritacije smanjiti na minimum, oči će vam biti zahvalne a to je, na kraju, i ono što želimo.

Više o temiIzvor: Journal.hr