HealthComm Forum 2023: Izvrsnost komunikacije u zdravstvu nužno je potrebna za izgradnju odnosa utemeljenih na povjerenstvu

Zagrebački Mozaik event centar 1. i 2. lipnja ove godine postaje regionalno središte na kojem će se okupiti brojni domaći i strani stručnjaci iz privatnog i javnog zdravstva te komunikacijske industrije. Radi se o Forum HealthComm, prvoj regionalnoj konferenciji koja spaja ova dva područja, a ovogodišnje izdanje programa usmjereno je na vraćanje povjerenstva građana u zdravstveni sustav. Posjetitelji Foruma imaju tako priliku učiti od najboljih komunikacijskih stručnjaka i iz prakse koje, spajajući inovacije u području komunikacija i najnovije trendove u području zdravstva, mogu značajno utjecati na povratak povjerenja u zdravstveni sustav.

Nastavno na gotovo tri godine pandemije koje su kao nikad prije zdravstvenog sektora i odnose unutar i izvan njega potpuno izložile javnosti, organizatori i partneri konferencije smatraju kako povratka na razdoblje prije nema. Uz to, složeni su u tome kako je upravo razvijanje izvrsnosti u komunikacijama u ovom sektoru jedini ispravni smjer koji može utjecati na ponovno uspostavljanje suradnje između svih dionika – utemeljeno na povjerenju i djelovanju za dobrobit građana.

Heli Šveđanin

Jedna od predavača na konferenciji je Heli Šveđanin, glavna odgovorna za poslovni razvoj marketinške agencije Dentsu za središnju i istočnu Europu, koja će ovom prilikom govoriti o budućim komunikacijama u industriji zdravstva, s naglaskom na podatke i praćenje svih pokazatelja koje je sve važnije pratiti i uzimati u obzir. „Napredna tehnologija promijenit će način na koji ćemo govoriti o zdravlju 2030. godine i uvesti egzoskelete, nositi tehnologiju i kontinuirano pratiti zdravlje u našoj svakodnevici. Koliko god zvučalo kao svojevrsna znanstvena fantastika, to već danas postaje dio naših života i uvelike će, ako takve inovacije prihvatimo u svoj život, pozitivno utjecati na kvalitetu zdravlja, bolju komunikaciju između svih uključenih u sustav te u istom vremenu vraćati povjerenje u sektor“, izjavila je švedski u povodu svog dolaska na HealthComm Forum te je istaknuto kako vas itekako zanimaju reakcije, svjesnost i spremnost građana na inovacije koje su nam pred vratima.

Uz renomirane domaće i strane stručnjake iz područja zdravstva koji će voditi program, konferenciju su podržavala i sva relevantna domaća strukovna udruženja, među kojima je i Koalicija udruga u zdravstvu, organizacija koja svojim djelovanjem nastoji unaprijediti odnos između pacijenata i djelatnika u zdravstvu. Upravo taj odnos nerijetko je ugrožen zbog nedovoljno transparentne komunikacije, na što se osvrnuo i predsjednik Koalicije, Ivica Belina: „Komunikacija na razini pacijent-djelatnici u zdravstvu, odnosno u bilo kojem susretu građana sa zdravstvenim sustavom, jedan je od najvažnijih elemenata. Na temelju kvalitetne komunikacije gradi se povjerenje i suradnja te potiče aktivnu ulogu pacijenata u vlastitom liječenju, ali iu zdravstvenom sustavu“izjavio je Belina te istaknuo kako je upravo pacijent svakom liječniku najvažniji partner u postizanju najboljih ishoda liječenja.

U sklopu dvodnevnog programa, o izazovu povjerenja građana u zdravstveni sektor te načinima kako ga vratiti govorit će se kroz četiri tematska područja. Svako pojedino područje svojim će izlaganjem otvoriti renomirani stručnjaci. Područje o komunikacijskim vještinama koje mogu biti izvrstan alat zdravstvenom sustavu i tvrtkama otvorit će dr. Dejan Verčičvoditeljica Centra za marketing i odnose s javnošću na Sveučilištu u Ljubljani, o važnosti svrhe i poruka brenda u industriji govorit će dr. Matt Carterosnivač i direktor britanske tvrtke Message House, Arthur Oleschnjemački novinar i osnivač platforme DigitalHealth.com, govorit će o ulozi umjetne inteligencije u razvoju zdravstva, dok će Marius Bag, predsjednik i suosnivač Centra za inovacije u Bukureštu, dijeliti svoja znanja na temu zdravstvene skrbi prema građanima. Nakon njihovih uvodnih predavanja uslijedit će i niz panel rasprava na kojima će sudjelovati predstavnici relevantnih strukovnih udruženja, institucija i uspješnih tvrtki koje svojim djelovanjem mogu utjecati na osnaživanje zdravstvenog sustava znanjem iz područja komunikacije.

HealthComm Forum 2023 organizirat će agencija Val grupa u par

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr