'ZLO JE ISKORISTILO MOJU SLABOST' Nekada najpoznatija časna sestra na Balkanu o odlasku iz samostana: 'Danas ne bih donijela takvu odluku'

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Autor: Dnevno.hr / F.Š.

Bernardica Juretić Rožman bila je “najpoznatija časna sestra” na Balkanu. Juretić je 2001. odlučila napustiti ovaj vrlo specifičan način života, a sada se prisjetila i razloga zbog kojih je odlučila donijeti tu tešku odluku.

”Vjerojatno danas, kada gledam s odmakom, ne bih ni donijela takvu odluku. Vidim sada, s odmorom, puno drugačije neke stvari. Znate kako se kaže, ‘da mi je ondašnje vrijeme i sadašnja pamet…’… A to je nemoguće! Bilo je to 2001. godine, u to vrijeme bila sam odgovorna u zajednici Susret, as druge strane bila sam odgovorna iu samostanu. Bila sam generalna savjetnica, znala sam i vidjela probleme cijele družbe. Uvidjela sam neke stvari koje ne funkcioniraju, koje bi trebalo možda drugačije postaviti, osjećala sam da ne mogu imati dvije velike odgovornosti i uzela sam ako neko vrijeme razmislim gdje sam potrebna”, prisjeća se Bernardica za Večernji list.

Podsjetimo, Bernardica je svoj život posvetila borbi protiv ovisnostia prije tri desetljeća osnovala je Zajednicu “Susret”.

“Došla sam do zaključka da sam potrebna u Zajednici Susret, samostan je 150 godina funkcionirao bez mene pa će i dalje, a ako se iz Zajednice ona uruši. Zato sam donio odluku u korist Zajednice, jednostavno sam bila u fazi da ne mogu voziti na dva kolosijeka, to mi je bilo previše. A zašto sam rekla da mi je sadašnja pamet, a ondašnje vrijeme? Gledajući na to sada, mislim da je očito da je zlo iskoristilo moju slabost da me izvuče iz nečega što je bio moj primarni poziv”, zaključila je.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Inače, 15 godina nakon toga izrekla je sudbonosno “da” poduzetniku Vladu Rožmanu, razvedenom ocu odrasle djece i tada već djedu četiri unučadi.

Autor:Dnevno.hr / F.Š.

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr