'Kralj WC papira' radi svjetsku poslovnu priču: Nakon rekordnih prihoda najavljuje novu investiciju od čak 30 milijuna eura

Violeta je lani ostvarila rekordne prihode od 372 milijuna KM.

Tvrtka Violeta, kako smo nedavno najavili, uskoro kreće s izgradnjom trgovačkog centra koji će se nalaziti u središtu Gruda, kao i hotela visoke kategorije s popratnim sadržajima u istom gradu.

Ovo je samo najnovija investicija hercegovačke dive, odnosno jednog od najuspješnijih ljudi u Bosni i Hercegovini – Petra Ćorluke.

Snažan rast
Kako saznaje BiznsiInfo.ba, Violeta je prošle godine ostvarila rekordne prihode od 372 milijuna KM, što je 90 milijuna KM više nego godinu ranije. To pokazuje koliko se tvrtka brzo razvija. Uz to, ostvarena je dobit od 34 milijuna KM, oko dva milijuna više nego godinu dana ranije.

Podsjetimo, prošla je godina bila još jedna velika prekretnica za Violetu jer su na tržište stavljeni proizvodi Laste iz Čapljne, koja je odnedavno dio Violete. Ovi proizvodi su za kratko vrijeme postali pravi hit i odmah osvojili nepca građana širom naše zemlje.

Osim toga, tvrtka Violeta kupila je austrijsku tvrtku Schmid Maissau, čime je postala velika akvizicija na području Europske unije. Riječ je o robnoj marki poznatih austrijskih medenjaka staroj čak 110 godina, koja domaćoj tvrtki otvara vrata europskog tržišta.

Također valja istaknuti da je Ćorluka najavio otvaranje potpuno nove tvornice u Grudama koja će se baviti proizvodnjom kartonske ambalaže. Riječ je o investiciji od čak 30 milijuna eura, a tvornica će biti na svjetskoj razini.

Tu će se, između ostalih, proizvoditi ambalaža za Lastu, ali i za druge tvrtke, čime će se zaokružiti proizvodni proces. Podsjetimo, Violeta je i sama regionalni lider u proizvodnji higijenskog papira te sredstava za pranje i čišćenje.

Kad se sve zaokruži, jasno je da vlasnik ovih tvrtki Petar Ćorluka u Grudama i Čapljini pravi “svjetsku poslovnu priču”. Osim toga, Ćorluka uživa iu turizam i ugostiteljstvo u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Investicije u turizam
Jedan od njegovih najvećih projekata je rekonstrukcija hotela “Hrvatska” u Baškim Vodama u koji ulaže čak 20 milijuna eura. Trgovački centar u Grudama zamišljen je kao jedinstveno i moderno arhitektonsko rješenje koje će privući ljude iz Herce

Više o temiIzvor:Poslovni.hr