Plantaže prepolovile gubitak u prošloj godini

Kompanija je u prošloj godini ostvarila ukupan prihod u iznosu od preko 28 milijuna eura, što je 15 posto više u odnosu na 2021. godinu.

Tvrtka 13. srpnja – Plantaže lani su prepolovile gubitak u odnosu na 2021. Iz Plantaža kažu da su ovih dana predali Poreznoj i Carinskoj upravi (UPC) financijska izvješća za prošlu godinu koja daju realan i objektivan prikaz poslovanja, u skladu s međunarodnim računovodstvenim standardima.

-Na temelju ostvarenih rezultata može se zaključiti da je 2022. godina bila godina stabilizacije poslovanja koju su obilježili dobri rezultati ostvareni na području konsolidacije i uravnoteženja bilance, rasta prihoda, smanjenja troškova i prepolovljen gubitak u odnosu na 2021. prema priopćenju za javnost .

Kompanija je u prošloj godini ostvarila ukupan prihod u iznosu od preko 28 milijuna eura, što je 15 posto više u odnosu na 2021. godinu.

Prihodi od prodaje proizvoda i usluga iznose 24,6 milijuna eura, što je osam posto više u odnosu na 2021. godinu. Prihodi ostvareni od prodaje na domaćem tržištu veći za 16 posto u odnosu na prethodnu godinu, dok rast prodaje na najvećem izvoznom tržištu Srbije iznosi 14 posto.

U 2022. godini ostvaren je i rekordan prihod ugostiteljstva za posljednjih 10 godina, u iznosu od preko 1,5 milijuna eura, kažu iz Plantaža. Ukupni rashodi u prošloj godini bili su na razini od 33 milijuna eura, što je 17 posto manje u odnosu na 2021. godinu.

„Smanjenje rezultata troškova niza je mjera aktualnog menadžmenta, ali i strategije tvrtke, s ciljem sveobuhvatne racionalizacije troškova poslovanja i njihova smanjenja na održive razine.

Zabilježen je rast troškova materijala i energije, kao rezultat rasta cijena sirovina na regionalnoj i globalnoj razini, od čega su samo troškovi nabave porasli za više od pola milijuna eura u

Više o temiIzvor:Poslovni.hr