'U DVIJE GODINE MOŽDA SMO PET PUTA SPAVALI' Hrvatica traži pomoć, dečko izbjegava odnos: 'Počnem skidati gaće, a on vraća nazad'

Ilustracija, Foto: Pexels/Carlos Santiago

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Na društvenoj mreži, u javnoj grupi ”Mamine tajne anonimne i javne” osvanula je objava Hrvatice koja je zatražila savjet oko delikatnog pitanja vezanog sa svojim dečkom i odnosom s njim.

Kako je opisala u podužoj poruci, njen 38-godišnji dečko s kojim je dvije godine u vezi izbjegava s njom imati spoljni odnos, što joj jako smeta.

“Imao je samo jednu vezu, trajala je 16 godina i nisu imali odnose”

“Dečko i ja smo dvije godine u vezi. Od toga preko šest godina prijatelji. Zaista se znamo, samo nisam znala jednu stvar. Intimni odnosi. U tih dvije godine možda smo četiri, pet puta spavali. Ove godine još nismo! I to mi stvarno utječe na psihu. Do te mjere da sam izgubila interes za seks općenito. Ne mogu se napalit. Ne, nije problem. Problem je moj dečko jer ne znam što se događa. Razgovarali smo. Kaže da bi on ali radili, umorni smo, pa zaspimo brzo. S druge strane sve je super dok ne dođe do toga da on sad to treba napraviti. Nema problema s potencijom. Recimo ima situaciju gdje počne sve super i ja mu počnem skidat gaće, a on vraća nazad i govori: Hej što radiš. Odmah me ohladi i sve staje. Ili ja nešto radim po kuhinji, on dođe iza mene, napali me i ode. Uvijek kad treba “to” napraviti, tu sve staje. Zašto? Nije mi jasno? Je li netko od vas doživio slično? Naime, dečko ima 38 godina i imao je samo jednu vezu prije mene koja je trajala 16 godina. Također je rekao da nisu imali odnose. Ne znam što ga koči, di je problem. Kaže on da nije takav tip da mu seks nije bitan. Znam da me ne vara jer nije takav, poznajemo se previše, baš zato što me čudan i privlači, nije običan tip. Ne razumijem kakve on blokade ima. Čak i kad se lijepo obučem on meni kaže kaj si gola razgovarali smo io djeci. Htio bi on djecu ali samo ne znam možda stvarno misli da ih rode nose”, napisala je nesretna žena.

Na reakcije nije morala dugo čekati. Naime, bilo ih je više od 260, a mnogi su posumnjali da je njezin dečko homoseksualac.

“Svaka cura ima bar jednog best frenda…gay frenda…pa tako i ti…”, “Možda ima neki problem, strah, traume iz djetinjstva . Možda mu je potrebna psihološka pomoć, a ni sam ne želim priznati”, “Postoje i aseksualni ljudi. Ne možemo znati što je u pitanju, ali ako želite išta smisleno postići trebalo bi tražiti pomoć tipa psiholog, bračni terapeut i slično. Najveći problem, čini mi se, je to što je ovo samo tvoj problem, tvoj partner ne vidi to kao problem i onda nema nikakav razlog išta mijenjati”, samo su neki od komentara.

Ženi su mnogi savjetovali da pokušaju razgovarati s dečkom i da, po potrebi, traže pomoć stručne osobe, a neki su ustvrdili da njenog dečka ne treba osuđivati ​​zbog njegovog ponašanja, kao i da bi možda trebalo provjeriti hormone.

Zašto muškarci ne žele seks?

Prema istraživanju koje je provedeno za knjigu: Zašto su muškarci prestali voditi ljubav: Muškarci, fenomen veza bez seksa, i što možete učiniti u vezi s tim možeš poduzeti”), Boba Berkowitza i Susan Yager – Berkowitz navedeni su i najčešći razlozi zbog kojih je muškarcima smanjen libido.

34 posto muškaraca pupak je depresija, 30 posto erektilnu disfunkciju, 16 posto preuranjenu ejakulaciju, 15 posto odgođenu ili potpunu nemogućnost ejakulacije, 21 posto lijekove, a samo jedan posto muškaraca kao razlog navodi svoju homoseksualnost. Uz njih, šest posto muškaraca kao razlog navodi pretjeranu zaposlenost, prenosi missZdrava.

Tri posto muškaraca je izjavio da jednostavno nisu zainteresirani da uopće započnu seks, dok je njih 25 posto izjavio da nisu zainteresirani za seksualni odnos s drugom osobom i da radije masturbiraju.

Nezainteresiranost u eksperimentiranju, neuživanje u odnosu, ljutnja, dosada, manja seksualna privlačnost ili ljubavnice, još su neki od razloga zbog kojih su muškarci naveli da izbjegavaju seks s partnericom. Najviše je bilo onih koji su manje eksperimentirali pupak kao razlog, dok ih je najmanje kao razlog naveo ljubavnicu.

Prema spomenutoj knjizi, muškarci žele seks i zato s njima treba razgovarati i aktivno slušati u čemu je njihov problem. Dodaje se kako bi partneri trebali međusobno razgovarati i reći da li je otvoreno što želite, a što ne želite, savjetuje se da vrate romantiku u vezi, probude senzualnost, zavode ili nauče nove seksualne tehnike.

Ipak, istraživači koji su radili na knjizi nisu uzeli izloženost seksualnom zlostavljanju i vjeruju kao razlog mogućih poteškoća u krevetu.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr