Umjesto da ih se sramimo, svoje greške trebamo slaviti

Koliko ste puta odustali od novog projekta jer ste se bojali neuspjeha? Ili vas je bilo sram kad ste rekli nešto krivo na sastanku? Na poslovnoj konferenciji Budućnost upravo o ovim trenucima – io onome što iz njih trebamo učiti – govorit će poslovni filozof Anders Indset. Unutar tematske cjeline Future of Leadership održat će se predavanje „Umijeće biti u krivu“.

„Pogreške su prirodan i neizbježan dio učenja. Svi griješimo! Pitanje je kako bismo trebali pristupati greškama? Trebamo li posramljivati ​​ljude ili trebamo biti na drugom kraju spektra, a to ih znači slaviti? Okolina igra ključnu ulogu u tome kako se odnosimo prema pogreškama i neuspjesima. U nekim organizacijama stigma od grešaka ili neuspjeha zasjenjuje sve drugo. To može stvoriti strah od neuspjeha, obeshrabriti ljude da isprobavaju nove stvari, a dovesti do stagnacije cijele organizacije. Umjesto da posramljujemo osobe koje griješe, trebamo ih ohrabrivati ​​da priznaju svoje greške i nauče od njih jer to može dovesti do osobnog, ali i rasta cijele organizacije“, uvjeren je Anders je shvatio.

I da su se bojali neuspjeha u jednoj od najvećih svjetskih duhanskih kompanija, možda nikada ne bi transformirali cijelu industriju i ponovno postali globalni lider koji je promijenio način poslovanja, ali i razmišljanja unutar tvrtke i cijelog društva.

„Tehnologija, inovacija, znanost danas još uvijek nisu pojmovi koji se prvo vežu uz tradicionalnu industriju poput duhanske. Ali upravo suprotno. Industrija već neko vrijeme prolazi kroz velike promjene, a Philip Morris prednjači u tim promjenama i transformaciji cijele industrije. Danas imamo puno više od najvećih duhanskih kompanija u svijetu i gradimo budućnost u kojoj će bezdimne alternative u potpunosti zamijeniti cigarete, isti proizvod koji se prvenstveno povezuje s nama. Rezultat je osluškivanja potreba potrošača, a počiva upravo na inovativnosti, tehnološkom napretku, znanstvenim dostignućima i pogledu u budućnost. Naša uloga je biti dio problema povezanih rješenja uz našu industriju, a to učiniti možemo biti danas. Ne, osim industrije i drugi dionici trebaju staviti rješenja problema u prvi plan i stvoriti okruženje koje će poticati daljnja ulaganja u razvoj inovativnih rješenja. Društvo to traži i očekuje od svih nas. Ostati po strani više nije opcija ni za koga.” smatra Anita Leticageneralni direktorica za tržišta Hrvatske i Slovenije u Philip Morris Internationalu.

Anita Letica, generalna direktorica za tržišta Hrvatske i Slovenije u Philip Morris Internationalu

Osim Andersa Indseta, u Zagreb na Future Tense konferenciju 10. i 11. svibnja u Muzej suvremene umjetnosti dolazi još šest svjetskih cijenjenih futurologa. Gerd Leonhard govorit će o održivoj budućnosti, Erica Orange o budućnosti obrazovanja i rada, a Nikola Badminton o uzbudljivoj budućnosti tehnologije. Dva futurologa dolaze s Kopenhagenskog instituta za studije budućnosti; Sophie Hvitvedkoja će nam približiti kako izgleda budućnost metaversea, umjetne inteligencije i medija te Joe-Max Wakimstručnjak za trendove u zdravstvu i medicini. Alfons Karabuda govorit će o budućnosti industrije zabave i kulture.

Impresivan program Future Tense konferencije, koja je rasprodala sve ulaznice dva tjedna prije početka, pronađite na službenoj web stranici. Ako ste propustili kupiti ulaznicu, još nam se možete pridružiti putem live streaminga. Ulaznice za live s

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr