Kraj ere: Vice Media predaje zahtjev za stečaj

Tvrtka čija je vrijednost 2017. procijenjena na 5,7 milijardi dolara sada traži kupca i prodaje se za 1,5 milijardi dolara

Poznata, alternativna medijska platforma Vice Media planirati pokrenuti bankrot. Kako prenosi Guardian, tvrtka čija je vrijednost 2017. procijenjena na 5,7 milijardi dolara sada traži kupca i prodaje se za 1,5 milijardi dolara.

Trenutno su u pregovorima s pet tvrtki, a ako preuzimanje ne uspije, bit će prisiljeni pokrenuti stečaj.

Inače, Vice Media je osnovan 1994. godine u Montrealu. Isprva su izdavali samo časopis, a kasnije su se proširili na produkciju informativnog video sadržaja, dugometražnih dokumentarnih serija, pa čak i reklamni posao.

Smrt digitalnih medija

Ne, u veljači ove godine zadužili su se 30 milijuna dolara kako ste platili dio duga, a potom i počeli otpuštati sve veći broj zaposlenika. Prošli tjedan, ugasili su i redakciju Večeras Vice News.

Vijest o izglednom stečaju stigla je nakon što je BuzzFeed zatvorio svoju redakciju i najavio otpuštanje oko 180 zaposlenika (15 posto radne snage), Časopis Papir otpustio novinarsku i uredničku ekipu. Samo izvršni urednik, Justin Morinostati u tvrtkama do kraja mjeseca kako bi završili najavljene projekte.

Paper Magazine također traži kupca, a, baš poput Vicea i BuzzFeeda, glave i

Više o temiIzvor: Leadermedia.hr