Pouzdani i učinkoviti sustavi za podatkovni centar

Tvrtka Eccos vodi u području izrade središnjih nadzorno-upravljačkih sustava za podatkovne centre, a svoje poslovanje uspješno širi na njemačko tržište

Velike količine podataka koje se svakodnevno generiraju unutar neke tvrtke stavljaju je pred izazov sigurnog i učinkovitog upravljanja tim podacima. Podatkovni centri čine srž poslovanja svake tvrtke ili institucije te omogućuju sigurnu pohranu podataka i njihovu neprekinutu obradu i distribuciju.

Kako bi podaci bili sigurno smješteni u centru, potrebno je osigurati kontrolirane uvjete centra (temperaturu, vlažnost i sl.), pričuvne sustave napajanja te instalirati sustave tehničke zaštite (videonadzor, protuprovala, kontrola pristupa) i sustave za detekciju, dojavu i gašenje požara za dodatnu razinu sigurnosti objekta.

Ključ u ruke

Eccos izvodi rješenja za sustave podatkovnih centara po principu ‘ključ u ruke’. Osim savjetovanja pri odabiru rješenja, projektiranju i izvedbi projekata podatkovnih centara te usluga održavanja instaliranih sustava, Eccos nudi kompletan centralni nadzorno-upravljački sustav (CNUS) za podatkovni centar. Sustav distribucije i praćenja kvalitete električne energije, distribucije električnog opterećenja i podjela troškova, grijanja, ventilacije i klimatizacije, praćenja okoline i sustava tehničke zaštite integrirani su u jedinstvenu središnju računalnu nadzornu platformu.

CNUS objedinjuje sve električne i elektroničke sustave objekata te osigurava centralizaciju cjelokupnog nadzora objekta na jednom grafičkom sučelju, pojednostavljeno održavanje i korištenje, automatizaciju upravljanja i mobilnost operatera. S obzirom da tri posto globalne potrošnje energije troše podatkovne centre (Data Center Magazine), potrebno je voditi računa da podatkovni centar bude energetski učinkovit. Upravo praćenje potrošnje električne energije omogućuje otkrivanje najvećih potrošača i njihovu optimizaciju, što također rezultira smanjenjem troškova.

Suradnja s najvećim svjetskim investitorima

Tvrtka APIS IT, uz razvoj i održavanje informacijskih sustava, korisnicima nudi mogućnost smještaja informacijske infrastrukture i podataka u dva podatkovna centra koji zadovoljavaju sve zahtjeve TIER 3 standarda. Eccos je izvodio radove na APIS IT podatkovnom centru koji su uključivali razne aktivnosti.

Rekonstrukcija i nadogradnja podatkovnog centra bila je kompleksna i tehnički zahtjevna, budući da su obuhvaćeni građevinsko-obrtnički radovi, strojarske instalacije, elektrotehničke instalacije – jake struje i slabe struje, instalacije protupožarnih sustava, tehničke zaštite i centralnog nadzorno-upravljačkog sustava te inženjerske usluge izrade projektnih objekata. dokumentacije. Ključno je bilo osigurati neprekinuti rad ili minimalni broj prekida svih infrastrukturnih sustava i IKT opreme uz gašenje i demontažu nepotrebnih ili dotrajalih sustava.

Također, Eccos je već godinama izvozno orijentiran te je prisutan na tržištima svih susjednih zemalja. Na njemačkom tržištu prisutna je preko svoje tvrtke Deccos GmbH, koja prije svega pruža inženjerske usluge, usluge puštanja u pogon i usluge servisa u industriji za automatizaciju i pogonsku tehnologiju te distribuciju energije i sve s time povezane djelatnosti u građevinarstvu, industriji i energetici. Deccos trenutačno sudjeluje u realizaciji projekata izgradnje velikih podatkovnih centara u Frankfuru

Više o temiIzvor: Leadermedia.hr