Uz ovu jednostavnu mješavinu riješite se mrave iz vašeg doma u roku od nekoliko dana

Mješavina sastavljena od dva uobičajena kuhinjska sastojka mogla bi biti ključna za rješavanje dosadnih mrava.

Pametan trik koji uključuje dodavanje šećera u prahu natrija bikarbona smatra se jednim od najučinkovitijih za istjerivanje dosadnih mrava iz vašeg doma, piše Izraziti.

Ovaj trik je podijeljen na Facebook stranici posvećenoj gđi Hinch Cleaning Tips nakon što je jedan korisnik upitao: “Čini se da imamo invaziju mrava u mom salonu, imate li savjeta kako ih se potpuno riješiti?” Objava je brzo prikupila više od 50 komentara, a mnogi su se složili oko iste metode istjerivanja insekata iz domova.

“Oni to ne mogu probaviti i zaustavit će ih na putu, ostavite blizu mjesta gdje ih vidite”, objasnio je jedan iz grupe korisnika.

“Koristite šećer u prahu blizu mjesta gdje se nalaze. To je najjeftinija metoda koju sam pronašao, a koja nema neugodan miris u vašem domu.”, složila se korisnica.

“Nakon šećera u prahu gdje ih vidite i oni će pokupiti na nogama i odnijeti natrag u svoja gnijezda”, složila se druga korisnica.

“Soda bikarbona sa šećerom u prahu bila je jedina stvar koja mi je djelovala”, napisao je jedan korisnik.

Ova taktička metoda djeluje mameći mrave šećerom u prahu, dok soda bikarbona djeluje kao otrovna komponenta mješavine. Nakon što se proguta, soda bikarbona reagira s kiselinom u probavnom sustavu mrave, uzrokujući smrtonosnu reakciju koju insekt ne može tolerirati.

Kako bi trik ispravno funkcionirao, važno je osigurati da mješavina sode bikarbona bude strateški postavljena po kući kako bi bila privučena što više mrave. Nekoliko internetskih foruma preporuča korištenje staklenke s poklopcem za pohranjivanje smjese tako da se lako može posipati po napadnutom području ako je potrebno.
Nakon što ostave mamac na

Više o temiIzvor:Poslovni.hr