Dekanica zagrebačkog fakulteta podnijela ostavku nakon niza afera

Dekanica zagrebačkog Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Jadranka Frece dala je otkaz nakon što je u javnosti procurila informacija da je koristila službene kartice za luksuzne stvari, restorane i putovanja,


Jadranka Frecedekanica zagrebačkog Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, podnijela je ostavku u petak, 5. svibnja rektoru Sveučilišta u Zagrebu Stjepanu Lakušiću i svom matičnom fakultetu.

Odluka je na snagu stupila u ponedjeljak, 8. svibnja, doznaje Telegram koji je otkrio aferu. Ograda je javnosti poznata po korištenju, zajedno s bivšim dekanom Damirom Ježekomslužbene kartice za luksuzne stvari, restorane i putovanja na Bali i New York.

Fence je, doznao je Telegram u prosincu prošle godine, novac trošio na odjeću, haljine, skupe muške košulje, kozmetiku, set tanjura, pribor za jelo, sunčane naočale Ray Ban, nakit i parfeme. Te troškove je pravdala “darivanjem poslovnih partnera”, odnosno fakultetskom reprezentacijom.

Kotizacije za konferenciju i noćenje platili su službenom karticom PBF-a, ustanove koja im je osigurana na taj službeni put nije poslala.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr