Qualcomm preuzima izraelskog proizvođača auto-čipova Autotalks

Proizvođač čipova, američka tvrtka Qualcomm Inc preuzet će izraelsku tvrtku Autotalks Ltd koja proizvodi čipove koji se koriste u tehnologiji s ciljem snimanja sudara vozila. Ovim potezom Qualcomm želi produbiti svoje automobilsko poslovanje.

Tržište sve veće, jače, bolje

S porastom električnih vozila i automatskih značajki u automobilima, povećava se broj čipova koji koriste proizvođači automobila, čineći automobilsko tržište ključnim područjem rasta za proizvođače čipova. Autotalks proizvodi namjenske čipove koji se koriste u komunikacijskoj tehnologiji vozila bez vozača i vozača, s ciljem povećanja razine sigurnosti na cesti.

„Ulažemo se u istraživanje, razvoj i implementaciju ove tehnologije od 2017. i vjerujemo da će, kako automobilsko tržište bude sazrijevalo, samostalna sigurnosna arhitektura V2X (Vehicle-to-everything) biti potrebna za poboljšanu sigurnost sudionika u prometu, kao i pametni transportni sustavi“ , stoji u priopćenju Qualcomma Tvrtka se pohvalila porastom potražnje za svojim proizvodom Snapdragon Digital Chassis koji koriste proizvođači automobila i njihovi dobavljači.

Više o temiIzvor:Bug.hr