Šuška se da će iPhone u verziji 16 imati veće zaslone od trenutne generacije

Iako je trenutni model iPhonea na tržištu verzija 14, mjesecima se mogu čitati razne glasine i nagađanja o model 15, koji se na tržištu očekuje ove jeseni. Ne, ambiciozni izvori iz opskrbnog lanca, koji se bave proizvodnjom ekrana, već javljaju da Apple mijenja planove za model 16, koji, prema svemu sudeći, na tržište neće stići prije jeseni 2024. godine. Glavna promjena u odnosu na trenutni raspon bit će, ponovno, promjena dijagonale zaslona.

Rastu svi modeli

Ona će obuhvatiti modele iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max, koji će biti izrađeni oko ekrana dijagonale 6,3 odnosno 6,9 inča. Bit će to, dakle, oko 0,2 inča (5 milimetara) veće dijagonale nego kod postojećih modela 14, a vjerojatno i serije 15, za koje se vjeruje da će zadržati isti oblik.

Ovu informaciju za portal MacRumorsiznio je analitičar Ross Young, uz napomenu da bi Apple mogao otkriti više detalja o novim dijagonalama zaslona, ​​​​na dvije decimale, na konferenciji Display Week u Los Angelesu krajem ovog mjeseca. Također je naveo da će osnovni modeli, iPhone 16 i iPhone 16 Plus, također imati veće zaslone trenutne generacije.

Od modela mini su, dakle, trajno odustali, iako neki vjeruju da će se iPhone 13 mini jednoga dana vratiti kao neki novi, jeftiniji model u seriji SE. Što će do serije 16 biti s notchevima i rupama u zaslonima, Appleovim”dinamični otoci” i debljini okvira oko zaslona, ​​za sada nije poznato.

Usporedbe veličine posljednjih modela iPhonea
Usporedbe veličine posljednjih modela iPhonea

Više o temiIzvor:Bug.hr