Mercedes je predstavio električna dostavna vozila EQT i eCitan

Divizija Mercedes-Benz Vans predstavila je ovog dva tjedna novu malu električnu dodatku svojoj ponudi: EQT, primarno namijenjen privatnim kupcima te eCitan, usmjeren na komercijalne korisnike

Iz Mercedesovog odjela dostavnih vozila, Mercedes-Benz Vans, stižu dvije najave novih modela, oba električna, koji će uskoro biti dostupni kupcima.

— tekst slijedi nakon oglasa —

Mercedes-Benz EQT

Prvi od njih je EQT, mali putnički kombi orijentiran za privatne korisnike, obiteljske izlete, ali i za svakodnevnu vožnju. Ovaj model kombinira svestranost i visoku razinu opreme Mercedesove T-klase s prednostima koje nudi električni pogon. Jednom kada, u relativno bliskoj budućnosti, bude dostupan za narudžbu, početna će mu cijena biti 49.000 eura, jer će se nuditi EQT standardne dužine (4498 mm) uz elektromotor snage 90 kW. Nešto kasnije bit će ponuđena i produžena varijanta.

Mercedes-Benz EQT

Kao i ostatak modela u T-klasi, ovaj kombi donosi niski prag za utovar tereta, klizna bočna vrata velikog otvora te prostor za do tri dječje sjedalice na stražnjoj klupi. Kad je riječ o bateriji, ona nudi kapacitet od 45 kWh te snagom punjenja do 22 kW na izmjeničnom te do 80 kW na istosmjernom priključku. To znači da bi se u idealnom slučaju, od 10 do 80% kapaciteta, baterija napunila za 38 minuta.

U ponudi su bogati paketi dodatne opreme i sustava pomoći vozaču, kao i digitalizirani dodaci u obliku infotainmenta MBUX sa 7-inčnim zaslonom i podrškom za Apple Car Play ili Android Auto.

Mercedes-Benz EQT

Mercedes-Benz eCitan

Mercedes-Benz Vans predstavio je i još jedan primjer lokalnog prijevoza bez emisije CO2. U segmentu malih komercijalnih dostavnih vozila, lansiraju novi eCitan, kao Panel Van s izborom između dvije duljine: kompaktne verzije od 4498 mm i duge verzije od 4922 mm.

Kao Tourer za komercijalni prijevoz putnika, u početku će biti dostupan kao “kompaktna” inačica, dok će se duga inačica pojaviti nešto kasnije. Ovisno o modelu, radni domet je između 280 i 284 km prema WLTP-u.

Mercedes-Benz eCitan

Na brzim punionicama baterija se, kao i EQT, puni od 10 do 80 unutar 38 minuta. Kao glavni Mercedes ističe tovarni prostor i nosivost, u usporedbi s onima kod modela Citan s klasičnim pogonom. Za kompaktni kombi iznosi 2,9 kubičnih metara i do 544 kilograma, za dugi model iznosi 3,7 kubičnih metara i do 722 kilograma. Cijene za 90 kW eCitan počinju od oko 36.000 eura za kompaktni model kao što je Panel Van.

Više o temiIzvor:Bug.hr