Jednostavni savjeti za uspješno poslovanje

Osnivači i generalni direktori velikih tvrtki dali su nekoliko savjeta za uspješno poslovanje. Najveći dio savjeta odnosi se na stalno usavršavanje, napredak i učenje.

Radi što voliš, ostalo će samo doći

Dennis Crowley, generalni izvršni direktor Foursquarea, mobilne aplikacije „teške“ 140 milijuna dolara, u svom poslu vodio se ovim savjetom. Dok je bio mali, majka mu je ponavljala ovu rečenicu i učila ga da uvijek slijedi svoje srce i vjeruje u svoje vizije. Nikad ne treba dopustiti drugima da kažu kako su vaše ideje loše.

Najbrži put do prihoda

Rick Alden kaže da kreativnom vremenu nove ideje nisu problem. Problem je kada morate odbiti devet izvrsnih ideja zbog nedostatka resursa kako biste novi proizvod koji ste prije stavili u prodaju. Osnivač nekoliko snowboard kompanija, ovaj savjet je “ukrao” iz knjige “Umijeće starta” Guya Kawasakija. Upravo mu je ova knjiga pomogla da se svoje zamisli provede u djelu.

Okružio se sjajnom ekipom i polako je gradi

Ovaj odličan savjet dala je Sheila Johnson, osnivačica i generalna direktorica hotela Salamander. Smatra se kako treba uložiti u dobar tim jer je to jedna od najvažnijih investicija. Trebate biti pažljivi prilikom odabira tima i isplatit će vam se.

Uvijek znajte svoj sljedeći korak

Kad ste vlasnik male tvrtke, morate znati da nitko neće voljeti posao kao vi, stoga ga morate zaštititi. Melinda Emerson, osnivačica i generalna direktorica Quintessence grupe, savjetuje da uvijek ostanete u kontaktu s ljudima koje niste zaposlili, ali su vam se svidjeli. Nikad ne znate kad će vam trebati njihova pomoć.

Najveći dio svog vremena provedite gledajući naprijed

MGM Internation Resorts poznata je kasino industrija. Njezin osnivač, Kirk Kerkorian savjetuje da je „samo gledaj naprijed“ najbolji pristup poslu, jer je ova vrsta industrije prilično prevrtljiva.

Ako čekate dokaze, bit ćete sljedbenik, a ne vođa

Christine Day smatra se izvršiteljicom i upravo je ta osobina dovela do toga da malu tvrtku pretvori u međunarodnu silu. Sada je na čelu specijaliziranog portala Luvo, a iza sebe ima nekoliko zavidnih pozicija.

Velika je vrijednost u napretku i izlaženju iz vlastitog okvira znanja i vještina

Samo zato što niste bili u središtu događanja ne znači da ne možete postati profesionalac. Ovaj savjet Diane Bryant, potpredsjednica Intele, dobila je od svoje kolegice na početku karijere. Ističe kako je bitno što bolje razumjeti klijenta jer su šanse za uspjeh veće.

Prestanite se bojati i skočite

Rehanu Choudhryju nije bilo lako postići svoj stari posao i započeti Life is Beautiful, festival koji sadrži glazbu, hranu, učenje i umjetnost. Ovaj savjet dobio je od svog mentora koji mu je dao „vjetar u leđa“ jer je napustio stari posao i pokrenuo vlastiti. Choudhry kaže kako nema pravog trenutka za pomoć, možete ga napraviti bilo kad u životu, a što je najvažnije, i trebali biste.

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr