Infobip pokreće ShiftMag, globalni časopis za programere

Infobip, najpovezanija komunikacijska platforma u oblaku na svijetu, pokreće globalni internetski časopis za programere ShitfMag, na kojem će posjetitelji moći pronaći analize najnovijih tehnoloških trendova, intervjue s utjecajnim osobama, događanja i vijesti iz svijeta developera te kolumne o aktualnim temama. Ovaj je projekt novi korak u Infobipovoj strategiji jačanja odnosa s programerima, a kako bi im se približio relevantan sadržaj i najavila nadolazeća razvojna konferencija Infobip Shift.

“ShiftMag lansiramo uoči prve Shift konferencije koja će se održati izvan Hrvatske, na američkom kontinentu, u Miamiju, 23. svibnja. Upravo će ShiftMag biti mjesto na kojem će svi zainteresirani u stvarnom vremenu moći pronaći sadržaj predstavljen na Shiftu – intervjue sa sjajnim govornicima iz najpoznatijih tehnoloških tvrtki, predstavljene inovacije i trendove, kolumne i intervjue s poznatim imenima iz tehnološkog svijeta. Veselimo se i spremni smo, imamo sjajan tim koji je iskusan u stvaranju ovakvog sadržaja“, rekao je Ivan Burazinčlan Infobipove uprave za razvojno iskustvo.

Ivan Brezak Brkan i Ivan Burazin – Foto Luka Travas

Tim se sastoji od iskusnih, tehn novinara redakcije Netokracije – glavna urednica online magazina je Mia Biberovićinače i glavna urednica Netokracije, izvršna urednica Antonija Bilić Arar s bogatim iskustvom rada u digitalnim medijima, startupima i tvrtkama čija su ciljana publika programeri, ostali kolege novinari te inženjeri.

“Imamo značajno iskustvo u lansiranju i vođenju online medija za tehnološku potkovanu ciljanu skupinu na regionalnoj razini – sada to znanje i iskustvo prenosimo na globalnu razinu. Ovakav projekt upravo je bio jedan od naših motiva zbog kojih smo se pridružili Infobipovom timu”, ističeMia Biberovićglavni urednik ShiftMaga.

SSadržaj časopisa, kao i same konferencije Infobip Shift, bit će usmjeren na razvojne zanimljive prakse u različitim inženjerskim timovima, kolumne o aktualnim temama, kao i na niz tema o najboljoj organizaciji timova ili najboljim karijerama. Sadržaj će biti namijenjen programerima, kako onima koji tek ulaze u svijet programiranja, tako i iskusnijim inženjerima.

Paralelno s lansiranjem ShiftMaga, Infobipov developer experience tim je posvećen i Shift konferenciji u Miamiju – na kojoj će govornik, između ostalih, biti John Romero, kreator kultne igrice Doom. U rujnu je novo izdanje Infobip Shift konferencije koja će se održati u Zadru, a

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr