Plenković se pohvalio u Dubrovniku, au Cavtatu škola opasna za učenike: “Da ja gledam je li nekome curi krov?”

Premijer Andrej Plenković dobar je dio dana proveo u Dubrovniku na proslavi dana Dubrovačko-neretvanske županije u kojoj se posebno voli pohvaliti Vladinim projektima. No reporterka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić pitala ga je i za brojne probleme na jugu.

GalerijaAndrej Plenković u Dubrovniku, ilustracija - 2 Andrej Plenković u Dubrovniku, ilustracija - 1 Andrej Plenković u Dubrovniku, ilustracija - 3 +1Andrej Plenković u Dubrovniku, ilustracija - 4


Premijer će doći na jug okružen turistima, voli se hvaliti – pogotovo jednom temom. “Ovo je zaista važna godina, godina u kojoj smo dio cestovnog juga Hrvatske”, rekao je Plenković.

Pa će sada jug, kaže, biti i autodestinacija, padat će rekordi. “Rekordna u odnosu na prošlu i 2019. godinu i po broju dolazaka i noćenja i prihoda naravno”, navodi.

Rekordi koje prizivaju nisu nešto što je u strategiji, na opasku da su dolasci u srcu sezone odavno su dosegli vrhunac te da valjda zna kako to funkcionirati, Plenkovića navodi: “I te kako znam”.

Čini se da ne zna, pa se šali. U Strategiji razvoja održivog turizma stoji upravo ovako: “Potrebno je zaustaviti negativne trendove poput preopterećenosti prostora i sezonalnosti”.

Prevedeno – u srcu sezone nema mjesta za nove rekordepogotovo u Dubrovniku.

“Naravno da želimo da turizam bude održiv, ali isto tako vodimo računa da je doprinos turizma i povezanih djelatnosti u BDP-u oko 20 posto”, kaže Plenković.

A to je podatak kojim se premijer nikako ne bi smio pohvaliti, udio turizma u BDP-u najveći nam je u Europia ovisnost o turizmu jedan je od najvećih gospodarskih problema.

Suci mu poručili da ponese kante

Dolazak premijere na jug bio je povod Udruzi sudaca da mu kaže da dođe na dubrovački sud i donese kante jer im krov prokišnjava.

“Imaju li oni predsjednika suda? Pa onda predsjednik suda mora paziti da mu krov ne prokišnjava”, rekao je Plenković.

Prekjučer je prokišnjavala i škola u Cavtatu.

“Što biste vi mene kao predsjednika Vlade ispitivali da ja gledam je li nekome curi krov?”, pitao je i dodao da nije veliki trošak popraviti krov.

Šteta, ali premijer ne zna da je ta škola jedna od pet hrvatskih škola opasnih za učenike, neke su dočekale obnovu, ali ta još nije.

Ravnateljica ne može popraviti krov jer je to montažni objekt pod 18 krovova. Obnovu je Plenkovićeva Vlada obećala prije 5 godina – učenici u Cavtatu još čekaju.

Cijeli prilog pogledajte u videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 satia više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr