Potrebna su vam samo 2 ključna kozmetička proizvoda kako biste izgledali mlađe

Mladolikost, pogotovo ona koja se vidi na licu, nešto je što vječito “ganjamo”. Iako znamo da starenje i bore zaista nisu ništa loše, niti mislimo da ih treba skrivati, godine i godine praćenja trendova nekako su nam usjekle u psihu da je vječna mladolikost krajnji cilj kojem treba težiti. Činjenica je da naša koža neće i ne može izgledati jednako u 20-ima i 40-ima (ni uz pomlađivanje), ali ako trebate malo podići samopouzdanje iz bilo kojeg razloga, možete malo pomoći šminkom.

Naime, proizvodi koje koristimo, kao i način na koji ih koristimo, mogu drastično promijeniti izgled našeg lica. Zapravo, što smo stariji to bismo laganije formule trebali birati. Također, s godinama veći naglasak treba staviti na njegu kože i pripremu kože za šminku. Kada ste to odradili samo trebate dva ključna proizvoda koji će se s lica skinuti nekoliko godina.

Osim što će vas ti proizvodi pomladiti, uz njih ćete izgledati svježije i budnije. Ma zapravo, izgledat ćete kao da ste se naspavali, a to svi želimo. Vratimo se našim proizvodima. Za mladolik izgled ključna su dva, ružičasto rumenilo i svijetla olovka za oči. Ljepota ova dva proizvoda je u tome što ih je jednostavno koristiti čak i ako se inače ne šminkate previše.

How to: Pomlađivanje šminkom

Ružičasto rumenilo trenutno je najveći beauty hit i to s razlogom. Ono odmah skida nekoliko godina lica i stoji svima – samo treba pogoditi svoj podton. Ono što će vas dodatno pomladiti je tekstura rumenila, najbolja su ona kremasta koja se stapaju s kožom i daju prirodan izgled. Ključ je, naravno, i pozicioniranje rumenila. Za mlađi izgled nanijet ćete ga visoko na jagodice pa i na vanjski dio kapaka.

Drugi ključni proizvod je svjetla olovka za oči. Vaš je izbor hoće li ona biti bijela ili nude, a ova druga je naprosto prirodna. Nju ćete za mladolik izgled nanijeti na donju vodenu liniju oka, te na unutarnji kut oka, što ćete malo razmazati. To će otvoriti vaš pogled i skinuti nekoliko godina.

Više o temiIzvor: Journal.hr