Adidas je konačno odlučio što će napraviti s gomilom neprodanih tenisica

Adidas, njemački gigant sportske odjeće, bio je u vrlo teškoj poziciji ne samo zbog popularnih tenisica Yeezy, već i zbog dionica otkako je brend prekinuo veze s kontraverznim glazbenikom i dizajnerom Kanyeom Westom.

Adidas se zbog prošlih Westovih antisemitskih komentara krajem godine našao u nezavidnoj poziciji, a sada je poznato kako će tvrtka riješiti taj problem.

Adidas će tako prodati dionice Yeezyja, donirati prihode međunarodnim organizacijama i prodati dio robe iz svog ugašenog partnerstva s reperomKanye Westnajavio je izvršni direktor AdidasaBjörn Gulden, piše tportal.

Milijuni tenisica Yeezy u maloprodajnoj vrijednosti od 1,2 milijarde eura (1,3 milijarde dolara) trenutno stoje u skladištu nakon što je obustavljena njihova prodaja. Njihova vrijednost na tržištu prodaje naglo je porasla otkako ih je Adidas prestao proizvoditi, a cijena nekih modela više je nego udvostručena.

Obraćajući se investitorima u gradu Fürthu na jugu Njemačke nakon što je debakl doprinio prvom godišnjem gubitku tvrtke u 31 godinu, Gulden je rekao da tek treba utvrditi kada i kako će se nastaviti planirana prodaja.

‘Ono što sada pokušavamo učiniti je prodati nešto od ove robe jer spaljivanje ne bi bilo rješenje’, rekao je, dodajući da će prihod biti doniran međunarodnim organizacijama kojima je Zapad, koji je promijenio ime u 2021., naštetio svojim komentarima. Gulden je rekao da je tvrtka odlučila ne donirati tenisice kako bi izbjegla da dođu na t

Više o temiIzvor:Poslovni.hr