ŠTO SE DOGAĐA? Zelenski stiže u Britaniju, nije se vratio u raketirani Kijev

Foto: Guliver Image /Ured predsjednika Ukrajine

Autor: Dnevno.hr/EP

ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski mediji nenajavljeno stiže u Veliku Britaniju.

Zelenski je najavio da će se sastati s britanskim premijerom Rišijem Sunakom.

“Danas – London. Ujedinjeno Kraljevstvo je lider kada je riječ o proširenju naših sposobnosti na zemlji iu zraku”, objavio je Zelenskiy na svom Twitteru.

Danas – London. UK je predvodnik kada je riječ o proširenju naših sposobnosti na zemlji iu zraku. Ova suradnja nastavlja se i danas. Upoznat ću svog prijatelja Rishija. Vodit ćemo sadržajne pregovore licem u lice iu delegacijama.

— Volodymyr Zelensky (@ZelenskyyUa) 15. svibnja 2023

“Ova suradnja nastavlja se danas. Susret ću se sa svojim prijateljem Rišijem (Sunak). Vodit ćemo sadržajne pregovore licem u lice i preko delegacije”, dodao je.

Ide li u pregovore?

Podsjetimo, Ujedinjeno Kraljevstvo je isporučilo Ukrajini nekoliko krstarećih projektila “Storm Shadow”, čime je Ukrajina navodno dobila novu sposobnost napada dugog dometa.

Zelenski je posljednji put bio u Londonu u veljači kada se sastao s kraljem Charlesom III. Tada se ukrajinski lider obratio i parlamentu u Westminster Hallu.

Ukrajinski predsjednik očito je na turneji Europom pa se tako sastao i s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom u Parizu, bio je kod Pape, u Berlinu…

Njemačka je također zahvalila na naoružanju i oklopnom stroju.

Za to vrijeme rat u Ukrajini ne jenjava, a glavni grad Kijev za vikend je pretrpio nove raketne napade.

Grad Bahmut je i dalje, navodno, krvavi rov u kojem vlada status quo…

Autor:Dnevno.hr/EP

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr