Anketa: Treba li Dalić pozvati Oršića u finale Lige nacije?

NITKO NE ZNA ZAŠTO NE IGRA

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Southampton je, ispada, platio odštetu milijun eura po Mislavovoj minuti, u ugovoru nema klauzulu da ga klub mora pustiti ako ispadne u drugu ligu, Englezi nude Dinamu opciju povratka, ali niti jedan reprezentativac nije ovoga proljeća igrao manje

Oršićeva je prodaja najbolji Dinamov transfer u zadnjih 20 godina!, naglasio je prošli tjedan Ante Čačić.

Pojasnio sam:

– On je zadužio Dinamo do neba, želio se okušati u Engleskoj, što je ljudski, lani ga nismo pustili i obećali smo mu to čim ponovno dobije šansu, a Dinamo je našao financijski interes. To je, naime, dobitak od deset milijuna eura kad se zbroji odšteta i ono što je Dinamo trebao platiti Oršiću do isteka ugovora. A istovremeno otvaraš mogućnost da na toj poziciji igraš Ivanušec, koji je procvjetao. Zato je Oršićev transfer bio fantastičan posao.

Čačić je u tim trenucima, kad je 30-godišnji Mislav bio ‘vruća roba’ neposredno nakon što je asistirao Petkoviću za gol Brazila, a potom i zabio Maroku za broncu “vatrenih” tog transfera bio sportski direktor. Kasnije su, pak, krenule priče kako nije želio Oršića, kako je na pripremama govorio da mu Mislav ne treba, a sada je rekao:

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

– Njegov povratak u Dinamo nije realan, naći će klub u Engleskoj.

Gledajući “plave” u završnici sezone, Čačiću se može priznati da je (djelomično) u pravu jer Luka Ivanušec odigrao je, nakon što mu je Oršić oslobodio najdražu poziciju, polusezone karijere.

Oršićev transfer isforsirali su drugi?

Svi koji su sudjelovali u njegovom razvoju, bivši treneri i suigrači, javno govore kako se ne boje za Mislava, kako je takve prepreke već prošao u karijeri i kako će se isplivati. Iz krugova bliskih igrača, pak, dolaze priče o nezadovoljstvu, kako su taj transfer isforsirali neki drugi ljudi koji su se htjeli iskoristiti, a njegov menadžer Branko Hucika vjeruje da Oršić neće ostati u Southamptonu.

Fotografija: Scott Heppell/REUTERS

Doduše, u ugovoru nema klauzulu da ga klub mora pustiti ako ispadne u drugu ligu, ali nema smisla niti ga zadržavati.

U hrvatskim nogometnim krugovima krenula je priča da je Dinamo već poslao ponudu, da je opcija i posudba u kojoj bi mu Dinamo dao plaću koliku je imao prije odlaska, a engleski klub ostatak, te kako Southampton želi da mu Dinamo oprosti zadnji rat odštete ako mu vrati Mislava. Turski mediji bombardiraju informacijama da će Nenad Bjelica Dovođenje Oršića u Trabzonspor (kao i pola Dinama, valjda!).

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL, ilustracija

Ali baš nikome, osim valjda treneru Rubenu Sellesu, nije jasno zašto je Oršić, nakon što je klub za njega platio odštetu gotovo šest milijuna eura, u Premier ligi odigrao šest minuta. Za momčad koja je zabila 31 gol u 36 kola (samo Wolverhampton je zabio manje), koja je tri kola prije kraja ispala iz lige i čiji je napadač Adam Armstrong zabio tri gola u 65 utakmica, ali debelo je ispred Oršića u trenerskim vizijama.

Trener Southamptona ne objašnjava zašto ne koristi Oršića

I sve to pod veom misterija! Jer niti jednom na izravno pitanje zašto Oršić ne igra, niti je uopće u kadru, nije dobio konkretan odgovor.

Hoće li Oršić požaliti što je otišao ispuniti svoj san i zaigrati u Premier ligi, vidjet ćemo. Ali zbog toga ćete sasvim sigurno izgubiti status reprezentativca. Zlatko Dalić pozvao ga je na početku kvalifikacija da ga malo vrati u život, ali ovako dugotrajno neigranje neće mu važiti. Za mjesec dana završnica je Lige nacija i vrlo je dvojbeno hoće li Oršić biti na popisu.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Ili je i među “vatrenima”, kao iu Dinamu, prepustio mjesto Ivanušecu…

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr