Francuski Looping nakon Istralandije preuzeo i porečki Aquacolors

Tek nešto više od godinu dana nakon vijesti o preuzimanju vodenog parka Istralandijanajvećeg u Hrvatskoj, francuska Grupa petlji preuzela je još jedan veliki istarski vodeni park – Aquacolors u Poreču.

Isto kao s Istralandijom, akvizicijom Aquacolorsa Looping želi dodatno ojačati svoju poziciju u jugoistočnoj Europi, ali i svoj portfelj vodenih parkova na otvorenom. Ova akvizicija omogućuje Loopingu izgradnju snažne platforme u Hrvatskoj, pri čemu Aquacolors i Istralandia zajednički privlače više od 350 tisuća posjetitelja godišnje, naveli su iz Looping grupe u priopćenju. Preuzimanje Aquacolorsa Loopinga je cilj u 2023. godini privući ukupno 6,2 milijuna posjetitelja.

Češka obitelj Studenkakoja je izgradila, razvila i upravljala Aquacolorsom otkad je otvorena za javnost 2015. godine, u potpunosti će izaći iz poslovanja, dok će Mira Radišićsadašnja direktorica parka, ostati i nastaviti upravljati Aquacolorsom.

– Želio bih čestitati obitelji Studénka koja je razvijala park i učinila ga jednim od najljepših primjera industrije vodenih parkova u južnoj Europi. Duboko poštujemo sve što su timovi postigli – izjavio je ovom prilikom Laurent Bruloyizvršni direktor i suosnivač Looping grupe.

Aquacolors je tijekom 2022. godine uprihodio 4,6 milijuna eura te ostvario 1,1 milijun eura dobiti.

U procesu akvizicije Aquacolorsa Loopinga bili su ekskluzivni financijski savjetnici Vestibul Partneridio Pandion Partnersa, a iznos transakcije Acquacolorsa nije objavljen.

Osnovan 2011. godine grupiranjem sedam parkova u Francuskoj, Looping je jedna od najvećih grupacija zabavnih parkova u Europi. Danas ima ukupno 18 akvarija, životinjskih, zabavnih i vodenih parkova te hotela u Francuskoj, Švicarskoj, Nizozemskoj, Velikoj Britaniji, Španjolskoj, Portugalu, Njemačkoj i odnedavno u Hrvatskoj.

Nakon 2011., Looping je nastavio širiti svoj portfelj, kupnjom Cobac Parca 2012., Isla Magice 2013., nakon čega su uslijedile akvizicije Planète Sauvage i Mer de Sable 2015. godine. Od 2017. u njihovom su portfelju i Fort Fun, Zoo de la Flèche te vodeni park Amarante, 2018. godine akvizirali su West Midland Safari Park, a 2020. Drayton Manor Park. Aquacolors i Istralandia najnoviji su članovi Grupacije.

– Looping grupa u sljedećih nekoliko godina namjerava utrostručiti svoje poslovanje, kako razvojem postojećih parkova tako i povećanjem aktivnosti portfelja. Namjeravamo preuzeti postojeće regionalne lokacije, izgraditi nove lokacije i sklopiti ugovore o upravljanju zabavnim aktivnostima za privatna i javna tijela, uključujući vlasnike tematskih parkova, operatere kampova, trgovačke centre, investitore, lokalne v.

Više o temiIzvor: Leadermedia.hr