Bivši čelni čovjek Kraša i Konzuma Slavko Ledić prešao je u upravu Tommyja

Nakon što je krajem veljače napustio mjesto predsjednika uprave najveće konditorske tvrtke Kraš, Slavko Ledić službeno je ušao u upravu trgovačkog lanca Tommy u vlasništvu Tomislava Mamića. Podaci Sudskog registra pokazuju da je Ledić četvrti član uprave ovog trgovačkog lanca, a preostali članovi su Ante Josićpredsjednik Uprave, te Joško Rađa ja Zoran Mikulić, članovi uprave.

S pozicije predsjednika Uprave Kraša, u kojem većinski vlasnički udio drži Mesna industrija Braća Pivac, Ledić je otišao nakon nešto manje od tri godine, a naslijedio ga je Alen Halamićdugogodišnji menadžer Lidla u BiH i Hrvatskoj.

U Kraš je Ledić došao iz Konzuma u kojem je bio od svibnja 2005. godine, od 2016. u ulozi predsjednika Uprave najvećeg domaćeg maloprodajnog lanca pa ima iskustva u upravljanju maloprodajnim biznisom u Hrvatskoj što će Tommyu sigurno koristiti.

Inače, najveći dalmatinski maloprodajni lanac u kojem Ledić nastavlja karijeru već je neko vrijeme u fazi potencijalne prodaje ili barem ispipavanja interesa investitora. Poznato je da je vlasnik Tommyja bio u razgovorima s globalnim investicijskim fondom CVC Capital Partners, no nije došlo do zaključenja transakcije o čemu smo pisali u Lideru.

Mamić je nedavno izjavio da se završava organizacijsko i vlasničko restrukturiranje Tommyja, kojem će se pripojiti pekarsko-slastičarska tvrtka Bobis i mesna industrija Petason, koja je odnedavno u 100-postotnom vlasništvu Tommyja. U sklopu restrukturiranja prerasporedit će se i portfelj poslova unutar Uprave Tommyja, a Slavko Ledić će imati važnu ulogu u novoj organizaciji.

Ledić je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te završio nekoliko programa na poslovnoj školi IEDC Bled. Svoju je karijeru započeo na poziciji voditelja regije u tvrtki Alastor, a potom je bio na fu

Više o temiIzvor: Leadermedia.hr