HRVATI SRUŠILI PARTIZAN USRED BEOGRADA! Kakva pljuska, od ovoga se baš neće tako lako oporaviti

Guliverova slika

Autor: Ivor Krapac

Novac u sportu znači puno, ali ima noći kada se dogodi da ne znači sve. Jedna takva večer dogodila se u prvoj utakmici četvrtfinala regionalne košarkaške ABA lige, u kojoj je bogati i moćni Partizan doživio potpuno neočekivan poraz na domaćem terenu, 84:83 u korist SC Derbyja, crnogorski klub u čijoj je pobjedi Hrvati odigrali veliku ulogu.

Najraspoloženiji je bio Zvonimir Ivišić, 19-godišnji centar koji se istaknuo s 22 poena i 13 skokova, uz odličnih 9/13 iz igre. Pokazao je i da je opasan izvana, a ne samo pod obručima, s 3/6 za tricu. Važnu ulogu u pobjedi imao je i još jedan hrvatski košarkaš, Mateo Drežnjakkoji je susret u Beogradu završio s 11 poena, pet asistencija i četiri skoka.

Bila je to predstava kojom su gosti iz Podgorice rano pokazali Partizanu da su spremni na veliko iznenađenje. Nakon prve četvrtine vodili su 22:17, a kasnije su izdržali nalet favorita i njihov preokret na 77:70 u četvrtoj četvrtini, nešto manje od šest i pol minuta do kraja.

Preokret i slavlje gostiju

Na kraju dvoboja, nakon što je Partizan poveo s 83:79, presudnim su se pokazali poeni raspoloženog Zvonimira Ivišića. Hrvat je ubacio koš i dodatno slobodno bacanje za 84:83 za svoju momčad 56 sekundi do kraja, a SC Derby potom je izdržao s tim vodstvom.

Kakav herojski nastup @kkscderby mladi veliki čovjek, Zvonimir Ivišić! 🔥

Bio je čudovište u boji koje je pomoglo svojoj momčadi da završi preokret u Beogradu! 💯#ABAPigravanje pic.twitter.com/OEnklFbYmD

— AdmiralBet ABA liga (@ABA_League) 15. svibnja 2023

Bio je to ‘hladan tuš’ za Partizan koji sada mora pobijediti na gostujućem terenu kako bi ostao u ovoj četvrtfinalnoj seriji. Druga utakmica u rasporedu je za dva dana, u četvrtak od 19 sati u Podgorici, u dvorani Morača.

Favoriti iz Beograda će se morati brzo podignuti, a to osobito vrijedi za Kevin Punter, koji je u prvom susretu protiv SC Derbyja imao dva šuta za tri poena s kojima je mogao donijeti pobjedu Partizanu. Prvi je promašio 39 sekundi prije kraja, a drugi u posljednjoj sekundi utakmice.

Za 29-godišnji Amerikanac sve se preokrenulo u dresu Partizana nakon što je nedavno u četvrtfinalu Eurolige bio heroj Beograda u njihove dvije pobjede na putu do 2-0 protiv Real Madrida u njihovoj seriji u borbi za polufinale, što je kasnije donio Realov preokret i pobjedu s ukupnih 3-2.

Punter je bio posebno raspoložen u prvoj od dvije utakmice u Madridu, tada sa 26 poena i šest asistencija, a predvodio je Partizan u prvom poluvremenu odlučujuće pete utakmice na gostujućem terenu, tada sa 16 poena i tri asistencije. Ipak, Real je kasnije te večeri preokrenuo i proslavio napredak, a sada se Beograđanima dogodio novi šok.

Kevin Punter priredio je šou u prvom poluvremenu pete utakmice protiv Real Madrida 🫡

16 PTS
3/5 3 PT
3 AST
20 EFF pic.twitter.com/9Ilhdul7R9

— BasketNews (@BasketNews_com) 10. svibnja 2023

Partizanov američki heroj protiv Reala postao je tragedija u novoj prilici zbog promašenih šuteva za pobjedu gostiju iz Podgorice, ali Beograđane može tješiti činjenica da ipak mogu preokrenuti ako igraju kako znaju , s obzirom da je kvalitativna prednost u njihovoj prednosti i dalje velika.

Partizan će se nadati da će ozbiljnije pristupiti nastavku serije protiv SC Derbyja. Njihov trener Željko Obradović je nakon domaćeg poraza to istaknuo kao ključ, rekao je da utakmici nisu pristupili sasvim usmjereni na posao koji je bio pred njima.

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr