Kultne Cortez tenisice u novim modelima za ljeto

Čim pročitamo vijest o novom modelu tenisica želimo odmah saznati o kojem brendu je riječ. Kultura tenisica i sve što se vrti oko iste nas je potpuno zaintrigiralo. Ne znamo kada je neka vrsta obuće bila popularna kao tenisice. Posljednjih nekoliko godina, oči fashionistice usmjerene su na nove modele tenisica, a riječ je o modelima koje je gotovo nemoguće uhvatiti. Stoga često znamo skrolati web shopovima u potrazi za omiljenim modelom.

Iskražujući nove kolekcije išli smo na modele Nike Cortez tenisica i moramo priznati kako ih zaista želimo nositi. S obzirom na to kako je riječ o kultnim tenisicama koje imaju zanimljivu modnu priču, sve detalje donosimo u nastavku.

Kratka povijest Nike Cortez modela

Ove sezone u fokusu su modeli koji su se nosili osamdesetih, a jedan od retro modela koji se vratio u modu je Nike Cortez. Tenisice koje imaju dugu povijest, prvi put su lansirane davne 1972. godine uoči Olimpijskih igara i pri samom lansiranju doživjele su pravi hype.

Osim toga, ove tenisice ostavile su veliki utjecaj u pop kulturi pa se u tom smislu možemo prisjetiti 1991. godine i nastupa Whitney Houston na Super Bowlu u modelu Nike Cortez. Ljudi su u to vrijeme bili toliko ludi za ovim modelom tenisica da su bile stalno rasprodane i bilo je gotovo nemoguće doći do istih. Sigurno se sjećate i njihove modne kampanje s Bellom Hadid u glavnoj ulozi 2017. godine koja je u to vrijeme ponovno vratila popularnost Cortez modelu. Ne, njihova popularnost i dalje traje, a novi modeli dolaze s različitim detaljima. Kako ćemo ih nositi i kombinirati, saznajte u nastavku.

Više o temiIzvor: Journal.hr